At sırtında geçen bir ömür

Küçük yaşlarda bindiği at sırtından 79 yıldır inmeyen 86 yaşındaki Erzurumlu Baki Bayraktutan, hayatını kaybetti.

Ata sporumuz ciritin gelişimine büyük katkılar sunan Bayraktutan, 2011 yılında Erzurum'da düzenlenen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları açılışında at sırtında yaptığı gösteriyle de dikkatleri çekmişti. 

 

Erzurum’da "Ciritçi dede" olarak bilinen 86 yaşındaki Baki Bayraktutan, hayatını kaybetti. İlerleyen yaşına rağmen at sırtından inmeyen ve kentte 7'den 70'e herkesin tanıdığı Bayraktutan'ın atlara ilgisi, 7 yaşında cirit sporu yapmasıyla başladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev hediye etmişti

 

Küçük yaşlarda bindiği at sırtından 79 yıldır inmeyen Bayraktutan, aradan geçen yıllara rağmen bu tutkusunu hiç kaybetmemişti. Erzurum'da düzenlenen 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları açılışında at sırtında yaptığı gösteriyle Türkiye'de herkesin dikkatini çeken 82 yaşındaki Bayraktutan'a, o dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev ve ahır yaptırarak destek olmuştu. 

 

Erzurum’un Palandöken İlçesi’ne bağlı Taşlıgüney Mahallesi’nde arazisi bulunan Baki Dede’ye ev ve ahır yapılması için çalışma başlatılırken yaklaşık 40 bin lira harcanarak 35 metrekare ev ile ahır yapılmıştı. 

 

Erzurum’un sevilen simasından gelen haber kentte üzüntüyle karşılanırken Bakraktutan’ın cenazesi bugün ikindi namazına mütakiben Muratpaşa Camii’nden kaldırılacak. Kaynak: Pusula

 


09.09.2024 16:16:10