Aşkale'nin sorunları masaya yatırıldı

İstanbul Aşkaleliler Federasyonu Başkanı Hüsniye Kaya, 9 günlük gezi ve incelemelerinin ardından bugün Aşkale’de 49 köy muhtarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Erzurum Ajans-İstanbul Aşkaleliler Federasyonu Başkanı Hüsniye Kaya, 9 günlük gezi ve incelemelerinin ardından bugün Aşkale’de 49 köy muhtarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Aşkale’nin sorunlarını masaya yatırdıklarını söyleyen Kaya, “Birlik olursak, bütün sorunların üstesinden geliriz. İstanbul’da yaşayan yaklaşık 300 bin Aşkaleli var. Şimdi birlik olma zamanıdır” dedi.
Uzun yıllardır İstanbul’da yaşayan ama doğduğu toprakları unutmayan İstanbul Aşkaleliler Federasyon Başkanı İş Kadını Hüsniye Kaya, Aşkale’ye bağlı 63 köyün sorunlarını tespit etmek amacıyla geldiği Erzurum’da, bugün 49 köy muhtarıyla bir araya geldi. Aşkale’de muhtarlarla sabah kahvaltısında bir araya gelen Hüsniye Kaya, muhtarlardan köyleriyle ilgili sorunları tek tek dinledikten sonra, bunları yetkili mercilere bizzat ileteceğini söyledi.
Kaya, “9 gündür Aşkale’deyim. Bütün köyleri tek tek dolaştım, bölge insanıyla konuştum. Çok ciddi sorunlarla karşılaştım. İstanbul Aşkale Federasyonu Derneği Başkanlığı’nı yapıyorum. Bu kağıt üzerinde olmamalı. Doğduğum topraklara faydalı olmak, sorunlarına ortak olmak ve çözüm aramak için Aşkale’ye geldim. Not aldığım tüm sorunları bizzat hükümetin en üst düzeyinde ki yetkililere götüreceğim” dedi.

35 KÖYDE ALT YAPI YOK

Toplantıya katılan 49 köy muhtarı ise başka alt yapı olmak üzere, eğitim ve sağılık alanında ki eksikliklerini tek tek sıraladılar. Seslerini duyuramadıklarından yakınan köy muhtarları, Hüsniye Kaya’nın yanlarında olmalarından mutluluk duyduklarını vurguladılar.
35 köyün kanalizasyon foseptik çukurunun olmadığını anlatan Hüsniye Kaya, “Köylülerin sağlığı ciddi tehlikelerde. 35 köyümüzde kanalizasyon hattı var ama foseptik çukurları yok. Kanalizasyon atıklarının bir çoğu Karasu Nehrine bırakılıyor. Yetkililerin bunu görmesi lazım. Yine bir çok köyümüzün yolu yok. Bazı köylerimizde eğitim bazılarında sağlık yatırımları eksik. Hükümetin üst düzey yetkililerine bu sorunları iletip çözüm arayacağım.” diye konuştu.
İstanbul’da yaklaşık 300 bin Aşkalelinin yaşadığının altını çizen Başkan Kaya, “ 63 köy halkı ve muhtarı ortak bir çalışma yürütmeliyiz. Aylardır çabalarım bu yönde. Ben tek başıma bir şey yapamam. Ama birlik olursak, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden tüm Aşkaleliler bir araya gelebilirsek, sorunlarımıza çözüm bulabiliriz. Amacım ve hedefim hemşehrilerimi bir araya getirmek. İleriki günlerde bununla da ilgili değişik ve etkili çalışmalar yapacağız.” diye konuştu.

16.07.2012 16:30:14