Artık Ovacıklıların da şöleni var!..

Aziziye ilçesi'ne bağlı 36 köy '1. Aziziye Ovacık Şöleni'nde buluştu. Şölene katılan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak,bu tür organizasyonların kültürümüzün yaşatılmasındaki önemine işaret etti.

 FOTO GALERİİÇİNTIKLAYIN!... 
 
Turhan Bozkurt'un haberi-Aziziye ilçesi'ne bağlı 36 köy '1. Aziziye Ovacık Şöleni'nde buluştu. Şölene katılan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, bu tür organizasyonların kültürümüzün yaşatılmasındaki önemine işaret etti.
 
 
Yakutiye Belediyesi Mehter Takımı, Çiritciler ve Erzurum Bar ekibinin  gösterinin ardından şölende Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Vali Sebahattin Öztürk, Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık birer konuşma yaptı.

 
Şenlikte kururlan Universiade  2011 çadırırnın önünde vatandaşlara hitap eden Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, şenlikte gördüğü ilgiye teşekkür etti. Şenliğin başarılı geçtiğini belirterek, bu tür organizasyonların kültürümüzün yaşatılmasındaki önemine işaret etti.
Erzurum’un bulunduğumuz coğrafyada eşi olmayan tesisler kavuştuğunu anlatan Bakan Özak, ‘Erzurum’un geleceği çok iyi. Atlama kulelerini biliyorsunuz. Bu kulelerin Avrupa’da esi yok. Asya’da yok, en yakın kule Slovenya’da. Erzurum bu kazanımlarını iyi değerlendirmeli. Çünkü Erzurum bir tarih kenti. Atatürk, Erzurum Kongresini burada yaptı. İyi ki onlar varmış. Bugün onların sayesinde ezan sesi duyuyoruz, hür yaşıyoruz. Atatürk ve arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum.’’diye konuştu.
 
 
Türkiye’de her yerde açtığı stantları ile tanıtım çalışmalarına önem veren  2011 Universiade Genel Koordinatörlüğü, 1. Aziziye Ovacık Şenlikleri’ne de bir stantla katıldı. Genel Koordinatör Bekir Korkmaz,  Universiade standında şenliğe katılanlara kış oyunlarıyla ilgili bilgi vererek  vatandaşlara  oyunlarla ilgili broşürler ve promosyon ürünleri dağıtt. 2011 Universiade standı katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
 
 
Yerel sanatçıların konser verdiği şenliği izleyen Bakan Özak,  daha sonra Erzurum’a döndü. (Erzurum Ajans) 
 
 
KARDANADAM'IN İZLENİMLERİ İÇİN TIKLAYIN!...
 
 
 

12.07.2010 00:24:00