Erzurum'un tarım ve hayvancılıkta önemli bir değer üreten il olduğunu söyleyen Murat Arslan, markalaşma konusunda sıkıntılar yaşandığını belirtti.
Arslan, özellikle patates-civil peynir-yağ ve süt alanında üretimin artırılıp, Avrupa standartlarında bir üretimin ve markalaşmanın gerekliliğine vurgu yaptı.
Kendi yerel ekonomisini canlı tutmak ve "ihraç etme" mantalitesini Erzurum üreticisine yerleştirmek düşüncesinin çok önemli olduğunu anlatan Arslan, Erzurumlu iş adamlarını üretim ve markalaşma konusunda çok zayıf olduğunu, bunun önlenmesi ve markalaşmanın artması için ortak işbirliği ve ihracat potansiyelinin artması gerektiğini söyledi. Arslan, "Bölgesel yatırımların artması ve marka değer üretmek için gerekli konsensusun oluşturulması kaçınılmazdır" dedi.
Sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün markalaşma konusunda çok daha fazla mesai yapması gerektiğini kaydeden Arslan, "Mesela markalaşma konusunda bir ayakkabı markası, bir cips markası veya ayçiçeği vb. markalar yaratmak, hem ulusal hem de uluslararası pazarda rekabet etmek için çok önemlidir. Erzurum'un hem bölgesel hem de uluslararası (Kafkasya-İran) ülkeleri için önemli markalar üretmesi gerekir. Erzurum tarihi ve kültürel özellikleri ile stratejik konumuyla, kendine has özellikleriyle başlı başına bir markadır. Erzurumlu iş adamlarına düşen görev bu markayı daha yükseklere taşımaktır." Diye konuştu.
Arslan, Erzurum'un gelişmesi ve kalkınması için üniversite, kamu kurumları ve belediyenin sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde çalışmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
31.10.2015 18:00:20