Arkadaşlarının 'Sarı Prenses'i öldü

Polis olan eski erkek arkadaşı tarafından vurularak öldürülen üniversiteli kız, ailesini ve Erzurum'u yasa boğdu.

Erzurum Ajans-Erzurum’da dün polis memuru eski erkek arkadaşının tabancasından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Merve Erçetin'in cenazesi, bu sabah saatlerinde toprağa verilmek üzere memleketi Edirne’ye gönderildi.

Olay, dün Erzurum’un Palandöken ilçesinde saat 13.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli Ekrem Özdemir, yolda eski kız arkadaşı Merve Erçetin (22) ve yanındaki erkek arkadaşı Mustafa Gökten ile karşılaştı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Merve Erçetin ile bir süre tartışan polis memuru Ekrem Ö., Mustafa Gökten ile kavga etti. Belinden beylik tabancasını çıkaran Ekrem Özdemir, Mustafa Gökten'i bacağından vurdu. Bu sırada kaçan Merve Erçetin, Özdemir'e, "Ne olur beni vurma" diye yalvardı. Kızın bu yalvarışlarını duymayan Ekrem Özdemir, genç kızı sırtından ve başından vurarak öldürdü. Daha sonra silahı başına dayayan polis memuru, öldürdüğü sevgilisinin yanında canına kıydı.

Olay sonrası yapılan incelemenin ardından cesetler Erzurum Bölge Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Dün gece saatlerinde Erzurum’a gelen Merve Erçetin’in polis babası, bugün sabah saatlerinde kızının cesedini morgdan teslim aldı. Acılı baba ayakta durmakta güçlük çekerken, morg önünde görev alan polislerin de gözyaşları sel olup aktı.

22 yaşında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Merve Erçetin’in ölüm haberinin duyulmasıyla Atatürk Üniversitesi yasa boğuldu. Merve Erçetin’in arkadaşları ‘Sarı Prenses’ olarak adlandırdıkları arkadaşlarının ölümüne hala inanamadıklarını söylerken, sosyal paylaşım sitelerinde tepkilerini dile getirdiler.
Öte yandan Merve Erçetin’in cenazesi bugün sabah saatlerinde uçakla İstanbul’a, oradan da memleketi Edirne’ye götürülmek üzere yola çıktı. Erçetin’in bugün Edirne’de toprağa verileceği belirtildi.

Olayda kendi hayatını da tek kurşunla sonlandıran polis memuru Ekrem Özdemir’in cenazesi de bugün memleketi Adana’ya gönderildi. 

22.09.2012 12:30:14