Arapların Erzurumspor sevdası sudan mı?

Erzurum kamuoyu Ali Demirhan'ın adını, 2015 yılında yapılan Milletvekilliği seçimleri öncesinde duydu.  Ak Parti'den aday adayıydı... Daha öncede Yalova'dan aday adayı olmuştu. Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu ile olan ilişkileri ile adından söz ettirdi.

AK Parti'nin Milletvekilliği aday listelerine giremedi, ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in işareti ve 'İstanbul Erzurum Lobisi' diye kendini tanımlayan bir grubun desteği ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a başkan oldu.

Başkan olur olmazda yaptığı transferler ve yönetim anlayışı ile dikkat çekti. 3.Lig 1.Grup'ta şampiyonluk hedefleyen B.B. Erzurumspor'da su gibi paralar harcanmaya başlandı. Hangi futbolcu kaç bin liraya transfer ediliyor, kulüp nereden nasıl harcamalar yapıyor, kimlere ve nerelere borçlanıyor bilen yok!...

Bu ara da su demişken, sezon başlangıcında 'ASEL SU' diye bir firmanın reklamları mavi-beyazlı formaları süslemeye başlamıştı.  Bir kaç hafta sonra formalardan sökülen bu firma kimdi, kaç paraya ve hangi şartlar doğrultusunda B.B. Erzurumspor'a sponsor olmuştu, Başkan Demirhan ile her hangi bir ticari ilişki içerisinde miydi? 
Doğrusu, merak konusu!

Bir sezonluk bütçesi yaklaşık 10 milyon lira olan B.B. Erzurumspor, sportif anlamda lig liderliğini yakalayarak şampiyonluk yarışında son viraja girerken şimdilik bunlar pek fazla dillendirilmiyor. Oysa eşdeğer gruplarda şampiyonluğa oynayan takımların bütçeleri, B.B Erzurumspor'un harcamasının onda biri civarında. Futbolcu primlerinin dahi Büyükşehir tarafından ödendiği iddia edilen B.B. Erzurumspor'da, Başkan Demirhan, medyada sorgulanmaya başladığında hemen bir Arap şeyhine sarılıyor. 

Başkanın özel medya birimi anında Erzurum Havaalanı'na inen Arap İşadamlarının dev yatırımlar yapacaklarını kamuoyuna müjdeliyor. Başkan Demirhan'a övgüler dizerek ellerinde salladıkları flamalarla süslü fotoğraflar eşliğinde, Erzurumspor'a sponsor olacaklarını üfürüyorlar!

En taze örneğini geçtiğimiz gün yaşadık!
Demirhan Ailesi'nin ortaklarından Suudi Arabistanlı İş Adamı Sulaiman Al Muhaidib, B.B. Erzurumspor'a, destek vermek için özel uçakla Erzurum'a gelmiş...

Sulaiman Al Muhaidib,  aylarca öncede Erzurum'a milyonlarca dolar değerinde bilmem kaç bin büyükbaş hayvan kapasiteli yatırım yapmayacak mıydı?

Bay Demirhan'ın, milletvekili aday adaylığı sürecinden beri dilinden düşürmediği ama nedense bir türlü laftan öteye geçmeyen projelerinden olsa gerek!

Erzurum'da yatırım yapacağız vaatleri ile acaba birileri bu Arap işadamlarına Erzurum üzerinden oturma izni mi alıyor!

Lanet şeytan! 

İnsanın aklına bin bir soru getiriyor işte...

Neyse biz yine Erzurumspor'a dönelim. Şu anda takım lider ve şampiyonluk yolunda ilerliyor. Ligin bitimine üç hafta kalmış, her şey süt liman gibi görünsede adeta kasırga öncesi sessizlik hakim.

Süper Lig deneyimi yaşamış, 2. Ligde uzun yıllar mücadele etmiş Erzurumspor örneği ortada.

B.B. Erzurumspor, bu hesapsız-kitapsız mali yapısıyla sizce şampiyon olduğunda bir üst lige çıkmış mı sayılır, batmış mı?

Biz de şimdilik kaydıyla eleştirilerimizi sezon sonuna bırakarak, Bay Başkan Demirhan'a şu uyarıda bulunalım:

Başkan, dersine çok iyi çalış üç hafta sonra çok ciddi bir sınavdan geçeceksiniz!

Bakalım kamuoyunda B.B.Erzurumspor'un şimdilik sır gibi saklanan gelir ve gider tablosu sorgulanmaya başlayınca hangi Arap Şeyhi imdadınıza yetişecek!

Ne! 
Birileri; ''Sayın Başkanım Mehmet  Sekmen, koç gibi arkamız da'' mı dedi?
İnandıysam Arap olim!

16.04.2016 00:43:14