Aramalara yeniden başlandı

Erzurum'un Aşkale ilçesinde Karasu Baraj göletinde kaybolan TEDAŞ işçilerini arama kurtarma çalışmalarına bugün sabah saatlerinde yeniden başlandı.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Aşkale ilçesinde Karasu Baraj göletinde kaybolan TEDAŞ işçilerini arama kurtarma çalışmalarına bugün sabah saatlerinde yeniden başlandı.
Dün geç saatlerde durdurulan arama ve kurtarma çalışmaları, işçilerin kayboluşunun üçüncü günün sabahında yeniden başlatıldı. Artvin'den 2 kişilik sivil savunma arama kurtarma ekibi de bölgeye gelerek çalışmalara destek vermeye başladı. Van ve Elazığ Emniyet Müdürlüklerinin arama kurtarma ekiplerinin de görev aldığı çalışmalarda 5 bot, 40'ın üzerinde dalgıç ve arama kurtarma ekibi çaba gösteriyor. Çalışmalar, dün 2 cesede ulaşılan bölgede yoğunlaştırıldı. Dün yapılan çalışmalarda Rıdvan Takım ile Mustafa
Arifoğulları'nın cesetleri gölden çıkarılırken, Feridun Öztürk, Şahin Baykal ve Sait Turan'ın aranmasına bugün ediliyor.
Aşkale Kaymakamı Asalet Karabulut ve Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, çalışmaları yerinde takip ediyor. Gölette kaybolma olayının önceki gün saat 18.30 sıralarında meydana geldiğini belirten Aşkale Kaymakamı Asalet Karabulut, "Ekiplerimiz hızlı bir şekilde buraya yetiştiler. Erzurum-Aşkale arası 54 kilometre. Arama Kurtarma Birliği'nin hazırlanması, gelmesi için zamana ihtiyaç var. Zaman farkından dolayı arkadaşlarımızı kurtaramamışlardır" dedi.
Kaymakam Karabulut, "Rize, Malatya ve Erzurum'dan kurtarma ekipleri geldi ve hala çalışmalar devam ediyor. Kış mevsimi olduğu için gölette buzlanmadan dolayı meydana gelen sıkıntı var. Malatya ve Erzurum'dan helikopter geldi. Malatya'daki uzman ekipti, ancak helikopterin buraya gelmesi zaman alıyor. Öyle olunca vaktinde yetişemedi. Kış mevsiminden kaynaklanan bir sıkıntı var. Bir gecikme söz konusu değil" diye konuştu.

GÖRGÜ TANIĞI: "BİR BOT OLSAYDI KURTARIRDIK"

TEDAŞ görevlilerin gölette kaybolma olayını gören tanıklar, "2 saat boyunca yalvardılar. Hiç kimse müdahale etmedi. Buzlara tutunmuşlardı. Üçü direğe yakın, birisi uzaktı. 'Allah'ını peygamberini seven yok mu? Bizi sudan çıkarın ne olur' diye yalvardılar. Telefonda kayıtları var. 112 Acil Servis'teki görevli 'Haberi aldık' dedi, telefonu yüzümüze kapattı. Kurtarma ekipleri saat 20.30'da geldi. Sadece oy zamanı mı geliyorlar? Bir bot olsaydı kurtarırdılar. Çimento'nun ambulansı geldi. Buradan bağırıyorlar
'
Sait ayaklarını salla' o da 'Dermanım yok' diyor. Saat 20.30'ta işçiler kayboldu. İp attık ama yetiştiremedik" dedi. 

05.04.2012 09:30:47