Anneler el koydu

Nevruz kutlamaları kontrolden çıktı aileler çocuklarının derdine düştü...

Erzurum Ajans-Nevruz kutlamaları kontrolden çıktı aileler çocuklarının derdine düştü...

Çığırından çıkan Nevruz kutlamalarında çocuklarını kurtarmak isteyen anneler kalabalığın içine daldı. İzmit’te bir anne kızını kurtarmak isterken yanlışlıkla BDP Milletvekili Tuncel’i tokatladı. Mersin’de ağabey ateş yakan kardeşini kucaklayarak eve götürdü.

Kızı için BDP'li vekili tokatladı

Pazar gününden beri tüm Türkiye’de Nevruz gerginliği yaşanıyor. İstanbul’da bir vatandaş öldü, Cizre’de 1 polis şehit oldu. Ahmet Türk’e yumruk atıldı. Yüzlerce kişi gözaltına alındı, dayak yedi. Milyonlarca liralık zarar oluştu. Eylemler bir türlü sakinleşmeyince çocukları için endişelenen anneler devreye girdi.

Sabahat Tuncel’e tokat

İzmit’te Merkez Bankası Şubesi önünde Nevruz nedeniyle bir araya gelen ve BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in de aralarında bulunduğu 300 BDP’liye, polis yürüyüş izni vermedi. Çevik Kuvvet

ekipleri, izinsiz olduğu için grubun önüne barikat kurarak yürüyüşü engellerken, kalabalık arasına giren bir kadın bağırmaya başladı. Eyleme katılanların rahatsızlandığını sandığı ve çevresini sardığı Mülki Ç. adlı kadının, gösteriye katılan kızı Dilara Ç.’yi almaya çalıştığı anlaşıldı. Isralarına rağmen sözünü dinletemediği kızına öfkelenen kadın sinir krizi geçirdi. Bir türlü sakinleştirilemeyen kadın, “Bırakın beni kızımı alacağım” diye bağırmaya devam etti.
‘Durun kızın annesi’

D
urumu fark eden Sebahat Tuncel de, yanına geldiği kadını sakinleştirmeye çalıştı. Mülki Ç. kendisini tutanlardan kurtulmak için ellerini kontrolsüz şekilde sallamaya başladı. Mülki Ç.’nin salladığı eli Tuncel’in suratında patladı. BDP Milletvekili aldığı darbeyle sendeledi. Mülki Ç. ise uzaklaştırıldı. Kasıt olmadığını bilen Tuncel de şiyaketçi olmadı. Müdahale etmek isteyenlere de “Kızın annesi, kızın annesi” diyerek onları da sakinleştirdiği görüldü. 

21.03.2012 21:28:20