Anlaşmalı boşandı babalarının maaşına kondular

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri bir sahtekârlığı daha ortaya çıkardı. Akıllara durgunluk veren dolandırıcılık olayı ölen babalarının emekli maaşlarını almak için anlaşmalı olarak boşanan 5 kadın hakkında Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'n

Erzurum Ajans-CemBAKIRCI'nınhaberi-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri bir sahtekârlığı daha ortaya çıkardı. Akıllara durgunluk veren dolandırıcılık olayı ölen babalarının emekli maaşlarını almak için anlaşmalı olarak boşanan 5 kadın hakkında Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 5 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kocalarıyla anlaşmalı boşandı, 'ölen' babalarının emekli maaşını  aldılar.

Erzurum'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri bir sahtekârlığı daha ortaya çıkardı. Akıllara durgunluk veren dolandırıcılık olayı ölen babalarının emekli maaşlarını almak için anlaşmalı olarak boşanan 5 kadın hakkında Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 5 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ANLAŞMALI BOŞANDILAR

Hasani Basri, Aliravi, ve Aziziye İlçeselinde oturan Mıne S. (29).Gülseren K. (44), Kadiriye S. (44), Nevin B. (49), ve Gülsüm Ç. (48), eşleri ile boşanmak için önce Erzurum Aile Mahkemesine başvuruda bulundular. Kocaları ile anlaşmalı olarak boşanan beş kadın ölen emekli işçi ve memur babalarının maaşlarını almak için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başvuruda bulundu.

'KOCALARI  İLE OTURUYORLAR'

Sosyal Güvenlik Kurumu Erzurum İl  Müdürlüğü'ne müracaat eden Mine S. Gülseren K. Kadiriye S., Nevin B. , ve Gülsüm Ç. ,'Ölen babalarımızın maaşını almak istiyoruz' diyerek dilekçe verdiler. Kontrol memurlarının boşanan kadınların adreslerinde bir ay süreyle takip başlattı.  Kontrol sırasında, anlaşmalı olarak boşanan kadınların aynı evi kocaları ile birlikte paylaştıkları kamera kayıtları ve muhtar beyanları ile belirlendi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamesinde, "Boşanan şüpheli kadınların muvazaalı bir biçimde eşlerinden boşandığı ve ölen sigortalı babaları sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan kendilerine maaş bağlanmasını sağladıkları bu şekilde kendilerine haksız menfaat temin ettikleri ve boşandıkları eşleri birlikte yaşamaya devam ettikleri ve kamu kuruluşunun zararına nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri belirlenmiştir" denildi.

'KOCAALRIMIZLA AYRI YAŞIYORUZ'

Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçlamaları kabul etmeyen Kadiriye S., "Kocam ile  2005 yılında boşandım. Ancak, boşandıktan sonra bir arada yaşama devam etmedim. Benim sadece aldığım yetim aylığımı devlet kesti şu anda almıyorum. Tek başıma oturmaktayım. Evimin kirasını boşandığım kocamdan aldığım nafaka ile ödüyorum. Benim geçimimi de kardeşlerim sağlamaktadır" dedi.

Gülsüm Ç. İse, "Kocam İ. İle boşandıktan sonra, ayrı evlerde yaşamaya başladık. Kesinlikle bir arada yaşamadım. Kızlarımın yanında kalıyorum, geçimimi de kızlarım sağlıyor. Ben kimseyi dolandırmadım' diye konuştu. Gülseren K. ise,'Kocam T. İle boşanıp ayrıldıktan sonra birlikte ne bir araya geldik ne de aynı evde oturduk. Şu anda ayrı yaşıyorum. İhtiyaçlarımı da kızlarım karşılıyor. Suçsuzum" dedi.

10 YIL HAPİS LERİ İSTENİYOR

İ
ddianamenin kabul edilmesi ile Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde  ölen  sigortalı babalarının emekli  maaşlarından haksız menfaat temin etmek isteyen  Mine S. Gülseren K. Kadiriye S., Nevin B. , ve Gülsüm Ç. Hakkında TCK'nin 158. maddesi kapsamında 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 5 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezası istemi ile dava açıldı. (Palandöken)

28.05.2012 09:15:30