ANDY-AR'ın anketinden Korkut çıktı

Türkiye'nin prestijli araştırma şirketlerinden, 2010 referandumunda en yakın sonucu elde eden ANDY-AR'ın yaptığı 'EN 2011 Araştırmasında' Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, en başarılı İlçe Belediye Başkanı seçildi.

Erzurum Ajans-Türkiye'nin prestijli araştırma şirketlerinden, 2010 referandumunda en yakın sonucu elde eden ANDY-AR'ın yaptığı 'EN 2011 Araştırmasında' Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, en başarılı İlçe Belediye Başkanı seçildi.
21 ili kapsayan ve 4 bin 365 kişiyle yüz yüze yapılan görüşmeler sonucu yapılan araştırmada en başarılı ilçe belediye başkanları da belirlendi. Araştırma 20-27 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilmiş. andy-ar sosyal araştırmalar merkezi'nin araştırmasında halk tarafından başarılı olmasının kendisine aşırı yük getirdiğini belirten Ali Korkut, "Artık daha çok çalışmalıyım ve halkımızın güvenine layık olmalıyım." dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Türkiye'nin prestijli araştırma şirketlerinin başında gelen ANDY-AR tarafından yapılan 2011 yılının En'leri araştırmasında en başarılı ilçe belediye başkanı seçildi. 20-27 Aralık 2011 tarihleri arasında yapılan saha çalışması, 21 ilde ve 205 noktada 4 bin 365 denek ile görüşmeler yapılarak gerçekleştirildi. Katılımcıların yüzde 46.8'ini kadın, yüzde 53.2'sini erkek deneklerin oluşturduğu araştırma 0,95 gibi yüksek bir güven aralığına sahip bulunuyor. Yanılma yapının yüzde + / - 2,0 olduğu araştırma sonuçlarına göre yılın en önemli olaylarında ilk sırayı yüzde 45.8 ile depremler alıyor. Yılın skandalı Futbolda Şike olarak ilk sıraya yerleşirken, yılın kazananlarında Ak Parti 1, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2 ve Acun Ilıcalı ise 3. sırada yer alıyor. Yılın kaybedenlerinde ilk sırayı Van depremzedeleri alırken Kemal Kılıçtaroğlu 2., CHP ise 3. sırayı alıyor. Yılın en beğenilen siyaset adamı ise yüzde 54.1 ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu.
Siyasetten sanata her alanda yılın enlerinin belirlendiği araştırma sonuçları içerisinde il özelinde 21 il arasında En Başarılı İlçe Belediye Başkanları arasında Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut yer aldı. Sonucun yapılan hizmetin bir karşılığı olduğunu belirten Korkut, "Erzurum'da Kentsel Dönüşüm'ü başlatan belediye başkanı olarak vatandaşımızın gözünde yerimizin yükseldiğini düşünüyorum. Yine Erzurum'a ilk defa bir kent meydanı kazandırdık. Yakutiye Kent Meydanı yapılana kadar bu şehrin maalesef bir meydanı bulunmuyordu. Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projemiz, Prof. Dr. Recep Akdağ caddesi, parklarımız ve diğer hizmetlerimiz halkımız nazarında bir karşılık bulmuş olmalı. Bu sonuç bize yeni görev ve yükümlülükler yüklüyor. Halkımızın güvenine layık olmak için daha çok çalışmamız gerekiyor" diye değerlendirdi.
ANDY-AR; Avrupa Pazarlama ve Kamuoyu Araştırmacıları Birliği ( ESOMAR ) üyesi bir kuruluş. ANDY-AR; Araştırmalarını, ESOMAR’ın kalite standartları doğrultusunda bilimsel ve etik kurallara göre uygulamaktadır. ANDY-AR Strateji Geliştirme ve Sosyal Araştırmalar Merkezi, 1999 yılında kurulmuştur. Merkezi İstanbul’da olan Andy-Ar, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Türkiye genelinde 35 ilde temsilciliğe sahiptir. Türkiye’de çalışmalarının kapsamını 40 il üzerine çıkaran ilk ve tek araştırma şirketi.
A
ndy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi, 2004 yerel seçimlerinin sonucuna yakın tahminlerde bulunarak Türkiye kamuoyuna adını duyurmuş. 2007 Milletvekili Genel Seçimlerinin sonucu, en yakın oranda tahmin eden 3. Araştırma Şirketi olmuş. 2009 Yerel Seçimleriylerinde tahminleriyle sandık sonuçlarını en yakın bilen ikinci araştırma şirketi olmuş. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa Referandum oylamasını, 8 Eylül tarihinde yayınladığı araştırmasında “Evet” yüzde 57,4, “Hayır” yüzde 42,6 oranında açıklayarak, Referandumu yüzde 99 oranında bilerek, Türkiye’de en doğru tahmini yapan kamuoyu araştırma şirketi olmuş. 

16.01.2012 09:56:17