Altınok'tan sert tepki

Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, bazı yayın organlarında yer alan “965 milyon liralık olimpiyat vurgunu soruşturması” haberlerine yaptığı yazılı açıklama ile sert tepki gösterdi.

Erzurum Ajans-Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, bazı yayın organlarında yer alan “965 milyon liralık olimpiyat vurgunu soruşturması” haberlerine yaptığı yazılı açıklama ile sert tepki gösterdi. Altınok, “2011 Kış Olimpiyatları ihaleleri ile ilgili olarak başlatıldığı iddia edilen Savcılık soruşturması ile ilgili kurumumuzla ilişkilendirilerek yapılan haberler tamamen yalan ve iftiradır.” dedi.
Erzurum’da düzenlenen 2011 Kış Olimpiyatlarına yönelik yapılan tesislerin planlama, yapım, ihale, organize ve uygulama safhalarının hiç birinde Erzurum İl Özel İdaresi veya yetkilileri bulunmadığını ifade eden Altınok, açıklamasında şunları kaydetti, “Bu konular Erzurum İl Özel İdaresi dışında cereyan eden hususlardır. Dolayısıyla şahsımın veya başka bir İl Özel İdaresi yetkilisinin de bu süreçte hiçbir dahli yoktur. Zira kamuoyunun da çok iyi bildiği üzere kış oyunlarıyla ilgili bütün işler, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Oyunlar Koordinatörlüğü tarafından yapılmış veya yaptırılmıştır.
Haberde iddia edildiği üzere şahsımla ilgili devam eden herhangi bir soruşturma olmadığı gibi, iddia edilen konularla herhangi bir alakam da bulunmamaktadır. Herhangi bir Özel İdare çalışanının veya şahsımın gözaltına alınması, evinde veya iş yerinde arama yapılması söz konusu değildir. İl Özel İdaresinde ki bazı ihalelerle alakalı yürütüldüğü iddia edilen soruşturma dosyasıyla herhangi bir alakam bulunmamaktadır. Söz konusu haber içerikleri tamamen asılsız ve yalan haberden ibarettir.” 

21.05.2012 16:30:59