Ala: 'Başbakan konuşsa kim bilir neler söylerdi'

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sitemkâr açıklamalarını yorumladı ve "Kim bilir Başbakanımız da konuşsa neler söylerdi" diye karşılık verdi.

Erzurumajans-Ala,rn 'nifak-fitne' polemiğinden, Lice'deki heykel provokasyonuna, Abdullah rnGül'ün veda resepsiyonundan, Almanya'daki dinleme skandalına kadar rngündemdeki konuları TGRT Haber'de değerlendirdi.

"BAŞBAKAN KONUŞSA KİM BİLİR NELER SÖYLERDİ"

Cumhurbaşkanırn Abdullah Gül'ün son veda resepsiyonunda söylediği 'Bizim cenahta günlükrn konuşulur, öyle yaşanır. Ben bu partinin kurucusuyum; ama şahsıma rnsaygısızlıklar yapıldı' açıklamalarını yorumlayan Efkan Ala, "Türkiye rnüzerine oynanan oyunları keşfetmiş, deşifre etmiş ve üstesinden gelmiş rnbir ekibin liderlerinin, politika yapıcılarının, kendilerine ilişkin rnoyunların kurbanı olmaları düşünülemez. Onlar her türlü hesabı, fitne rnfesadı, nifak tohumlarını ellerinin tersiyle iterler. Resmin büyüğüne rnbakılırsa, elbette Abdullah Gül'ün sözleri önemlidir. Herkes de Sayın rnCumhurbaşkanı'na saygı noktasında dikkatli olmalıdır. Ama, Sayın rnBaşbakanımız da çok büyük saldırılara uğradı, o da konuşsa belki, daha rnbüyük sözler edecektir. Sayın Erdoğan kim bilir neler söylerdi. Çünkü rnhiç beklemediği yerlerden nelerle karşılaştı. Siyaset biraz da böyle birrn şey" değerlendirmesinde bulundu.

"BİZ UZUN YOLLARA HÜKÜM GİYDİK"

Bakanrn Ala, 28 Ağustos'ta resmen Cumhurbaşkanı olacak olan Recep Tayyip rnErdoğan ile selefi Abdullah Gül arasında sorun yaşanmayacağını ifade rnederek, "Türkiye'nin sorunlarını çözmeyi hedeflemiş, bölgesindeki rnproblemlere yönelik inisiyatif almayı politika olarak belirlemiş, rndünyanın başka köşesinde bir insanlık dramı olduğunda onu yüksek sesle rndile getirmeyi amaç edinmiş bir hareketin kendi içindeki sorunlara rntakılıp kalması akla aykırıdır; bu, düşünülemez bile... Onları çözer, rnyoluna yine devam eder. Bundan medet umanlar beyhude uğraşıyorlar. Bize rnzarar veremezler, kendi zamanlarını boşa harcarlar. Küçük hesaplar, ufakrn tefek engellemeler, basit dedikodular, bu harekete hiçbir hasar rnveremez. 'Güçlendirir' diyeceğim; ama onlara da o payeyi vermek rnistemiyorum" diye konuştu.

"İKİ ŞEHİDİN HESABINI ŞİMDİ KİM VERECEK"

Lice'dekirn heykel gerilimi üzerine de açıklamalar yapan Bakan Ala, "Kimin kimin rnelinde oyuncak olduğunu bu millet çok iyi bilir. Kimin kimi nasıl rnkullandığını bu millet çok iyi bilir. Çözüm Süreci'nin baltalanmasındakirn iş birliğine bakın... Çünkü o yapılar, bu sorun devam etsin istiyor, rnburadan besleniyorlar. Terör sorunu devam ederse, oradan nemalanıyorlar,rn Türkiye'nin güvenlik sorunu sürerse, oradan besleniyorlar. Şimdi iki şehidimiz var; kim bunun hesabını verecek" şeklinde konuştu.

"ALMANYA'NIN DİNLEMESİ NORMALDİR"

E
fkanrn Ala, Almanya Federal İstihbarat Servisi'nin '5 yıl' süreyle Türkiye'yi rndinlemesini 'normal' olarak karşıladıklarını da sözlerine eklerken; rn'ancak' diye ekleyerek, "Bu dinlemeler kamuoyu önünde olmayacak, kamuoyurn önüne yansımayacak şekilde olursa" ifadelerini kullandı. 

22.08.2014 13:30:00