AKP'li kadınlar Çığlık'la toplantı yaptı!..

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, AK Parti Kadın Kolları üyeleri ile düzenlediği toplantıda, kadınların sorunlarını dinledi. Toplantıya AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nimet Aydemir ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Erzurum Ajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, AK Parti Kadın Kolları üyeleri ile düzenlediği toplantıda, kadınların sorunlarını dinledi. Toplantıya AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nimet Aydemir ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, AK Parti Kadın Kolları üyeleri ile düzenlediği toplantıda, kadınların sorunlarını dinledi. Toplantıya AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nimet Aydemir ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda Kadın Kolları bünyesinde Genç kız komisyonu kurulmasına da karar verilirken, AK Parti Genç Kızlar Komisyon Başkanlığına Büşra Özcan getirildi.

Genç kızların parti içinde etkin siyaset yapmaları için Türkiye'de ilk defa böyle bir oluşum gerçekleştirildiğini belirten Ak Parti kadın Kolları başkanı Nimet Aydemir, "18 ile 30 yaş arası tüm genç kızlarımız komisyonumuza katılabilirler amacımız gençlik kolları yanında kızlarımızın da daha rahat hareket edebileceği siyasi bir platform oluşturmak. Ak Parti olarak her konuda ilklere imza atıyoruz. Gençliğin sorunları komisyonumuzla daha etkili bir şekilde ele alınacak" dedi.

Radyo televizyonculuk bölümü mezunu olduğunu belirten Büşra Özcan'da gençlerin sorunlarını etkin bir şekilde ele almak için yoğun gayret içerisinde olacaklarını kaydetti.

GENÇLER SİYASETTE ETKİN ROL OYNAMALI

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, gençlerin siyasette etkin rol oynamasının önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Ak partinin kadın hakları konusunda önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Erzurum'un sorunlarına da değinen Çığlık, "Erzurum esnafına yaptığımız ziyaretler devam edecek. Yaptığımız ziyaretlerde yoğun ilgiyle karşılaşıyoruz. Esnaf seçim mi geliyor? Diye bize soruyor. Seçim şu an gündemde değil. Milletvekilleri Erzurum'un sorunlarını yerinde tespit etmiyor eleştirilerine karşılık gezilerimizi devam ettireceğiz. Halkın sorunlarına çözüm üretmek için esnaf gezilerimizi artırarak devam ettireceğiz. Milletvekilleri olarak şehrimizin sorunlarına etkin çözümler üretebilmek için yoğun gayret içerisindeyiz." dedi.

AÇILIM DOĞRU ALGILANMALI

AK partili kadınların açılım konusundaki sorularını da yanıtlayan Çığlık, "''Resmi dil Türkçe'dir, üniter devletimiz var, bayrağımızı, vatanımızın birliğini, bütünlüğünü asla tartışmaya açmıyoruz. Bu konudaki bilinci artırmak teşkilat olarak bizim görevimiz. Bir üniter devletimiz var, bu üniter devletin yapısı asla değiştirilemez. Türkiye'de federasyonlar veya etnik özerklikler isteyenlerin düşüncelerine asla katılmıyoruz. Demokratik açılımda bunların hiçbiri yoktur. İstiklal Marşımız birdir ve biz tek milletiz. Farklı etnik kimliklerimiz olabilir, annelerimiz farklı dili konuşabilir ama biz tek bir milletiz. Kardeşlik hukuku içersinde yaşamaya, ülkeyi daha iyi refah içerisinde yaşanır, İnsanların özgür olduğu, korkmadığı, birey olarak güçlü hissettiği, devletinin kendisinin hizmetinde olduğunu hissettiği bir geleceğe doğru inşallah geleceğe hep birlikte devam edeceğiz. Bu kararlılık ve azim en önemli gücümüzdür" dedi.

Toplantıya ayrıca Facebook aracılığı ile Erzurum il kadın kollarına ulaşan ve Erzincan'dan partili hanımlarla tanışmaya gelen Nuran Karakelle'de katıldı.

Karakelle, Erzurum'un kadın milletvekili çıkaran bir şehir olduğu için şanslı olduğunu belirterek, komşu illerin her konuda dayanışma içerisinde olmasının önemine değindi.


17.01.2010 22:54:00