AKP aday adaylarının zorlu sınavı!..

12 Haziran'daki genel seçimlerde Ak Parti'den Erzurum milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan 120 aday adayı, yaklaşık 13 saat süren mülakatta ter döktü.

Erzurum Ajans-12 Haziran'daki genel seçimlerde Ak Parti'den Erzurum milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan 120 aday adayı, yaklaşık 13 saat süren mülakatta ter döktü.

AK Parti'de milletvekili genel seçimleri için başvuruda bulunan 5 bin 559 aday adayıyla 12 komisyonun gerçekleştirdiği mülakatlar devam ediyor. AK Parti genel merkezindeki mülakatlara Erzurum'dan 120 milletvekili aday adayı katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İdris Naim Şahin başkanlığında oluşturulan komisyonda mülakata katılan 110 aday adayı, 13 saat boyunca özgeçmişlerinin yanı sıra 'Parti için ne yapabilirsiniz? Programınız, projeleriniz var mı? Nelerdir?' sorularına cevap verdi. Saat 10.30'da başlayan mülakata isim sırasına göre alınan aday adaylarının zorlu sınavı, akşam 23.30'da sona erdi.

Genel Başkan Yardımcılarından oluşan komisyondan geçen aday adayları için kentte yapılacak anketlerle, halkın bu isimler hakkındaki görüşü belirlenecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki komisyon tarafından son şekli verilecek liste, 11 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edecek. Temayül yoklaması öncesi parti delege ve üyelerini yakın markaja alan 120 aday adayı, bundan sonra da çalışma ve tanıtım faaliyetlerini aralıksız sürdürecek. AK Parti genel merkezini de boş bırakmayacak olan aday adayları, kentte yapılacak anketlerde 6 kişilik listeye girebilmek vatandaşların kapısını aşındırmak zorunda kalacak.


29.03.2011 02:29:00