AK Parti'den zafer pozu

Erzurum bir kez daha AK Parti'ye tam destek verdi.

Erzurumajans-Erzurum bir kez daha  AK Parti'ye tam destek verdi. Oyların yaklaşık yüzde 60'ını alan AK Parti Büyükşehir ile birlikte 16 ilçede belediye başkanlığını kazandı. 3 ilçede BDP, 1 ilçede ise  Saadet Partisi ipi göğüsledi.

Büyük heyecana sahne olan 30 Mart yerel seçimleri sonuçlandı. Erzurum, AK Parti'ye olan desteğini artırarak sürdürdü. Kesin olmayan sonuçlara göre Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığını yüzde 60 oyla kazanan AK Parti en yakın rakibi MHP'ye büyük fark attı. Üçüncü dönem Erzurum'da Büyükşehir belediye başkanlığını kazanan AK Parti'de Mehmet Sekmen zaferini İl Başkanı Murat Kılıç ve Milletvekilleriyle birlikte kutladı.

Erzurum'da seçimin iddialı partisi MHP ise oyların ancak yüzde 33'ünü alabildi. İl genelinde oyunu artıran MHP, ilçelerde ise hiç bir belediye başkanlığını kazanamadı. Tekman,Karayazı ve Karaçoban ilçelerinde belediye başkanlıklarını  BDP'li adaylar kazanırken, Horasan'da ise ipi göğüsleyen Saadet Partisi oldu. Seçim sonuçlarının gelmesiyle birlikte AK Parti İl Başkanlığı'nda  büyük heycan yaşanırken,MHP ise sessizliğe büründü.

30.03.2014 23:30:13