Ajans Press 81 ilde şube açtı!..

Ajans Press, Türkiye genelinde 81 ili kapsayacak şekilde şube ve temsilcilikler açtığını ve bu sayede takip ettiği yerel ve bölgesel yayınların sayısını yüzde 80 oranında artırdığını duyurdu.

Erzurum Ajans-Medya takip kuruluşu Ajans Press, Türkiye genelinde 81 ili kapsayacak şekilde şube ve temsilcilikler açtığını ve bu sayede takip ettiği yerel ve bölgesel yayınların sayısını yüzde 80 oranında artırdığını duyurdu.

Ajans Press Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan,15 bin çeşit medya kaynağını günlük olarak takip ettiklerini belirterek, "Ajans Press olarak 58 yıldır Türkiye'nin medyada dünyaya açılan kapısı olmaya çalışıyoruz. Şimdi yerel ve bölgesel medyayı da en geniş şekilde kapsama alanına alıyoruz. Yerel medyada tam bir cevher yatıyor. Sadece biz değil kurumlar da yerel medyaya giderek daha fazla önem veriyor" dedi. Özkan en son verilerle Ajans Press olarak iki bin 500 gazete ve dergiyi takip ettiklerini belirterek, "Bu sayıyı çok kısa zamanda 4 bine çıkaracağız. Takip ettiğimiz TV kanalı sayısı da 72. Şimdi bu sayı önce 150'ye üç ay içinde de 200'e çıkacak. Türkiye'nin her konudaki gündemini ve medyada açıklanan görüşleri hem Türkiye'ye hem de dünyaya duyuracağız" dedi.

"YEREL VE BÖLGESEL MEDYA ARTIK HERKES İÇİN ÖNEMLİ"

Şirketin yerel medyaya yönelik yatırımlarını, yerel medya temsilcilerinin de katıldığı bir basın toplantısında aktaran Ajans Press Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan, 81 il projesini hayata geçiriyor olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, Ajans Press'in yerel, bölgesel, ulusal medyası, müşterileri, temsilcileri, çalışanları ve çözüm ortakları ile artık daha da büyük bir aile olduğunu söyledi. Söz konusu proje ile yerel ve bölgesel yayınların takibini yüzde 80 oranında artırdıklarını belirten Özkan, bu sayede de müşterilerine çok daha fazla yayını, çok daha hızlı bir şekilde sunabileceklerini ifade etti. Özkan, yerel medyanın şirketler ve kuruluşlar için öneminin hızla arttığına dikkat çekerek, "Ulusal bazda 30'un üzerinde gazeteyi takip ediyoruz. Bu gazetelerin de yüzde 80'i bize dijital olarak geliyor. Bu şekilde aranan bütün kelimeleri akıllı sistemlerle anında bulma şansına sahibiz" diye konuştu. Sadece kupür ve haber takibi yapmadıklarının altını çizen Özkan, "Haberleri işleyip, nitelikli hale getiriyoruz. Trend analizleri, sektör raporları hazırlıyoruz. Markaların karşılaştırmalı analizlerini yaparak performanslarını ölçüyoruz. Bu sayede şirketlerin reklam ve pazarlama stratejilerinin oluşumuna destek sağlıyoruz" dedi.

Özkan, "2009 yılında açtığımız ve başarı modeli olarak kabul ettiğimiz KKTC Temsilciliğimiz, Ajans Press'in networkünü oluşturmada ilk adımımızdı.81 il projemizin en önemli yanı tüm paydaşlarımız için birçok fayda sağlıyor olmasıdır. Her zaman en iyisini sunmaya odaklandığımız müşterilerimize artık daha fazla yerel ve bölgesel yayın takibiyle, daha hızlı hizmet sunuyoruz. Ayrıca İstanbul dışındaki müşterilerimize temsilcilerimiz vasıtası ile daha yakın hizmet sunma imkanına kavuşuyoruz" şeklinde konuştu.

Yerel ve bölgesel medyayı Ajans Press yayın network'üne dahil etmeleriyle yaygınlaştırdıklarını ifade eden Özkan, böylelikle Ajans Press'ten hizmet alan tüm yurtiçi ve yurtdışı müşterilerinin takip ettikleri tüm yerel ve bölgesel yayınlardan haberdar olmasına aracılık yapacaklarını söyledi.

"SOSYAL MEDYAYI DA TAKİP EDECEĞİZ"

İnternette çıkan haber ve yazıların da önemine değinen Özkan " Şu anda 3 binin üzerinde internet portalını takip ediyoruz. Yakında bu sayı 10 bini geçecek. Ayrıca 12 bin blog da takip ettiğimiz mecralar arasında" dedi.

Özkan, sosyal medyanın ve burada yazılanların şirketler ve markalar için öneminin hızla arttığına dikkat çekerek, "Yeni sürprizimiz sosyal medyanın da takip etmek olacak. Bu şekilde twitter, facebook gibi sosyal paylaşım ağlarında çıkan yazı ve görüşleri takip ederek şirketlerin ve markaların tüketici eğilimlerini erkenden alarak uygun stratejiler geliştirmesine katkı yapacağız. Sosyal medyanın önemi artık herkes tarafından kabul ediliyor. Çünkü burada çıkan bir görüş çok kısa zamanda binlerce insan tarafından paylaşılabilir hale geliyor. Olumsuz bir konu olunca da etkisi doğal olarak katlanarak büyüyor" diye konuştu.


20.06.2011 14:25:00