5 Gap kış oyunları başladı!..

5.Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Oyunları Erzurum Palandöken ve Kandilli'de yapılıyor.

Erzurum Ajans-5.Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Oyunları Erzurum Palandöken ve Kandilli’de yapılıyor. 5. GAP Kış Oyunları öncesi kortej yürüyüşü düzenlendi. Çifte Minareli Medrese önünde başlayan ve Havuzbaşı’nda son bulan Kortej Yürüyüşü büyük bir ilgi gördü.

Vali Yardımncısı Özgür Arslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kaya Koç, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Memduh Ceyhan, Şube Müdürleri Hüdaverdi Uğur,Mustafa Buran, Bülent Tilkidöğen, Kayak Federasyonu yöneticileri, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar ve çok sayıda davetli ile oyunlara katılacak olan kafileler katıldı.

SPOR ÖNEMLİ BİR KAYNAŞMA NOKTASI

Erzurum, Erzincan, Sivas, Ağrı, Ardahan, Bitlis. Bingöl, Muş, Hakkari, Van, Gümüşhane, Bayburt, Tunceli ve Kars illerinden kayakçıların katılacağı 5. GAP Kış Oyunlarında alp disiplini yarışları Palandöken’de, Kayaklı Koşu Yarışları ise Kandilli’de yapılacak.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende bir konuşma yapan Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan, bu tür spor etkinliklerinin iller arasında kaynaşmayı sağlayan en önemli unsur olduğunun altını çizerek, kafileleri Erzurum’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Vali Yardımcısı Arslan, “Bu tür sportif faaliyetler hem iller arasında kaynaşmayı sağlıyor. Hem de sporcular arasında önemli bir birlikteliği sağlıyor, dostluğu pekiştiriyor” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Memduh Ceyhan’da Erzurum Valiliği öncülüğünde başlatılan 2. GAP Spor Oyunlarına Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak hazır olduklarını ve iki gün sürecek olan kış oyunları için her türlü hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Ceyhan, oyunlara katılan tüm sporculara ve antrenörlere başarı dileğinde bulundu.

Dün yapılan açılış sonrasında Erzurum’a gelen sporcu kafileleri 2011 Üniversiade kapsamında yapılan spor tesislerini gezdi.


23.03.2011 11:45:00