23 Nisan'ı duvara tırmanarak kutladılar!..

Erzurum'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, öğrencilier, 30 metrelik yüksekliğiyle Avrupa'nın en yüksek tırmanma duvarına tırmandı. Eğitmenler gözetiminde tırmanışlarını gerçekleştiren öğrenciler, heyecanlı anlar yaşadı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, öğrencilier, 30 metrelik yüksekliğiyle Avrupa'nın en yüksek tırmanma duvarına tırmandı. Eğitmenler gözetiminde tırmanışlarını gerçekleştiren öğrenciler, heyecanlı anlar yaşadı.

Atatürk Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Dağcılık Hocası ve Dağcılık İl Temsilcisi Antrenör Çetin Bayram'ın projesi olan Tırmanış ve Su Sporları Kompleksi'ndeki duvarlar, bu kez minikleri ağırladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında farklı okullardan 78 ilköğretim öğrencisi, üzerinde çift başlı kartal figürü bulunan, 30 metreyle Avrupa'nın en yükseği olan duvarda tırmanma gerçekleştirdi. Antrenör Bayram ve üniversite öğrencileri gözetiminde

tırmanışlarını gerçekleştiren minikler ilk kez yaptıkları tırmanışla unutulmaz anlar yaşarken, anne ve babaları da evlatlarını heyecanlı gözlerle izledi.

Atatürk Üniversitesi tarafından yaptırılarak geçen yıl açılan tırmanma duvarında çocuklara yönelik faaliyetin Türkiye'de ilk olduğunu belirten Antrenör Çetin Bayram, "BESYO'da okuyan ve Doğa Sporları Kulübü üyesi öğrenciler, kendilerinden sonra o sıralara oturacak çocuklara küçük bir jest yapmak istedi. Gerçekleştirilen etkinlikle çocuklara farklı bir 23 Nisan hediyesi verirken geleceğin dağcı, rafting ve kanocularını da seçme imkanı bulduk" dedi.


24.04.2011 00:17:00