2011 için çevre temizliği!..

Erzurum'da 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları süresince çevre kirliliği yaşanmaması için 2011 Genel Koordinatörlüğü'nün gerekli tedbirleri alınacağı açıklandı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da 27 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan  Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları süresince çevre kirliliği yaşanmaması için 2011 Genel Koordinatörlük her türlü tedbiri alacak.

2011 Genel Koordinatörlüğü Çevre Komite Başkanı Çevre Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Eren, kış oyunları süresince çevreye dost bir organizasyon gerçekleştireceklerini belirtti. Koordinatörlük olarak, kış oyunları öncesi ve esnasında oyunlar köyü çevresinde ve müsabakaların gerçekleştirileceği salonlar ile bunların çevresinde görsel kirliliğe karşı mücadele edeceklerini anlatan Yrd. Doç. Dr. Eren, "Oyunlar süresince oluşan ve oluşacak kirliliğe karşı katı atık çöp konteynırları yerleştirerek katı atıkları geri dönüşümünü sağlayacağız." dedi.

SAHİPSİZ KÖPEKLER TOPLATILACAK

Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın gerçekleşeceği mekânların temizliğinin kendi sorumluluk alanlarında olduğunu da hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Zeynep Eren, özellikle başıboş köpeklere karşı duyarlı olacaklarını kaydetti.

Kış ve buz oyunlarının gerçekleştirileceği tesislerin çevresindeki sahipsiz köpeklerin toplanması için Büyükşehir Belediyesi ile çalışma başlattıklarına değinen Eren, "Oyunların yapılacağı tesisler olan atlama kuleleri, Palandöken, Konaklı ve Kandilli tesislerindeki tesislerin civarındaki sahipsiz köpekler Büyükşehir Belediyesi ekiplerince toplanarak hayvan barınağına gönderilecek." diye konuştu

PLASTİK POŞETLER KULLANILMAYACAK

Yrd. Doç. Dr. Zeynep Eren, 2011 Kış Oyunları Çevre Komitesi olarak ayrıca il merkezindeki görsel çevre kirliliğine neden olan plastik poşet kullanımının önüne geçilmesi için de çalışma başlattıklarını dile getirdi.

Eren, plastik poşet yerine kâğıt ya da bez poşetlerin kullanılmasını teşvik edici çalışmalar içerisinde olacaklarını vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Eren, il merkezinde hava kalitesinin de korunması için araçların egzoz gazı ile çevre ve hava kirliliğine neden olmamaları için karayolları ile ortak çalışma başlattıklarını da sözlerine ekledi.

 

 


10.12.2010 15:50:00