2011 için 700 özel güvenlik alınacak!..

Erzurum'da 27 Ocak -6 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için 700 özel güvenlik görevlisi işe alınacak.

Erzurum Ajans-Erzurum'da 27 Ocak -6 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için 700 özel güvenlik görevlisi işe alınacak. ATK Özel Güvenlik Genel Koordinatörü emekli Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, "İşe alınacak güvenlik personeli hızlandırılmış eğitime tabi tutularak kış Oyunlarına hazır hale getirilecek" dedi.

Polis ve jandarmaya takviye olarak kış Oyunlarında görev alacak özel güvenlik ekibini Erzurum'da oluşturmaya çalıştıklarının söyleyen ATK Özel Güvenlik Genel Koordinatörü emekli Emniyet Müdürü Zekeriye Kahraman, bir taraftan eleman alımı yaptıklarını bir taraftan da Oyunların yapılacağı tesisleri gezdiklerini söyledi. 54 ülkeden 3 bini sporcu yaklaşık 8 bin kişinin katılacağı kış Oyunlarında 24 saat özel güvenlik hizmeti vereceklerini söyleyen Kahraman, "2011 kış Oyunlarının özel güvenlik önlemi firmamız tarafından verilecek. İşe alınacak olan personelin mutlaka özel güvenlik sertifikası bulunması gerek. Güvenlik amirlerimiz birlikte tesisleri gezerek güvenlikle ilgili kendi belirlediğimiz hususları tesbit ediyoruz. Yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Kış Oyunlarının yapılacağı tüm tesislerde 24 saat aralıksız özel güvenlik hizmeti vereceğizs. Bizim için ayrılan görevleri en iyi şekilde yerine getireceğiz. Ankaradan gelecek olan eğitimcilerimiz işe alınan personele, özel güvenlik, davranış biçimi, insan ilişkileri ve disiplin konusunda hızlandırılmış bir eğitim vererek kış Oyunlarına hazır hale getireceğizi" diye konuştu.

Kış Oyunlarında özel güvenlik görevlisi olarak işe alınacak 700 kişi 45 gün çalıştırılacak ve bunun karşılığında bin 700 lira maaş alacak. Kısa bir dönemde olsa işsizliğin pençesinden kurtulmak istediklerini söyleyen gençler, kazanacakları para ile kimi evine kömür alacağını kimi kredi kartı borcunu ödeyeceğini kimisi de çeşitli ihtiyaçlarında kullanacağını belirtti.


04.12.2010 06:32:00