2 PKK Destekçisi Erzurum' a gönderildi!..

ERZİNCAN Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi'nde 4 ay önce çıkan çatışmada 2'si sağ 4'ü ölü olarak ele geçirilen PKK'lı teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesi ile geçen 5 Ekim günü gözaltına alınan Şener ve Şeno

Erzurum Ajans-ERZİNCAN Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi'nde 4 ay önce çıkan çatışmada 2'si sağ 4'ü ölü olarak ele geçirilen PKK'lı teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesi ile geçen 5 Ekim günü gözaltına alınan Şener ve Şenol Ç. kardeşler, bugün Erzurum'a gönderildi. Aynı gerekçeyle gözaltına alınan B.C. ise, dün çıkarıldığı Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'de serbest bırakılmıştı.

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde maden ocağı işleten ve Erzincan'da esnaflık yapan Şener ve Şenol Ç. kardeşler, son 2 yıl içerisinde örgüt mensuplarına yiyecek, giyecek, sağlık malzemesi, para yardımı ve patlayıcı madde yapımında kullanılmak üzere malzeme temin ettikleri iddiasıyla Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının talimatı ile 5 Ekim günü gözaltına alındı. 2 kardeşle birlikte, maden ocaklarında oparatör olarak çalışan B.C. de gözaltına alındı. B.C. dün gönderildiği Erzurum'da çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılırken, Şenol ve Şener Ç. kardeşler bugün saat 12.30 sıralarında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Erzincan Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. İki kardeş daha sonra Erzurum'a gönderildi.

Şüpheli kardeşlerin, 10 Haziran günü örgüt mensuplarını araçları ile Bingöl'ün Yedisu bölgesinden alarak Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi kırsalına bıraktıkları iddia edildi. Şüphelilerin ayrıca, 2 yıl içerisinde örgüte yaklaşık 110 bin ABD dolarının yanı sıra kamera, dizüstü bilgisayar, jenaratör, 6 torba patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat gübre, kablo, pil ve giyecek ile yiyecek malzemeleri temin ettiği ileri sürüldü.


09.10.2010 12:11:00