1845'ten 2010'a polis belgeseli!..

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şube Müdürlüğünce Polis Haftası etkinlikleri kapsamında 1845-2010'a Polis Belgeseli hazırlandı.

Erzurum Ajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şube Müdürlüğü’nce Polis Haftası etkinlikleri kapsamında “1845′ten 2010′a Polis Belgeseli” hazırlandı.
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 165. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Erzurum Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şube Müdürlüğü’nce hazırlanan belgeselde, Türk Polis Teşkilatı kuruluşundan bugüne fotoğraflarla anlatılıyor. Yaklaşık iki aylık sürede tamamlanan 18 dakikalık belgeselin yönetmenliğini Tunç Boran, seslendirmesini Erdal Kömürcü, görüntü yönetmenliği ve montajını da Taner Toklu yaptı.
Yönetmen Boran, yaptığı açıklamada, belgeselin, hazırlıkları devam eden 4 bölüm ve 240 dakikalık polis tarihi belgeselinin bir özeti olduğunu söyledi.
Belgeselin hazırlanmasında Osmanlı ve Yıldız Sarayı arşivi olmak üzere Türkiye’de pek çok resmi ve özel arşivde çalışmalar yapıldığını bildiren Boran, belgesel sayesinde eski polis fotoğraflarının gün ışığına çıkarıldığını ifade etti.
Boran, son olarak polis tarihi belgeselinin metin ve arşiv çalışmalarının da tamamlandığını belirterek, mali destek verilmesi durumunda 240 dakikalık belgeselin 10 ayda tamamlanabileceğini sözlerine ekledi.


07.04.2010 10:52:00