14 hayat için cehennemi yaşadı

Erzurum`da mutfak tüpünün alev alması sonucu çıkan yangında 14 yakınını kurtarmak için içeri daldı.

 Erzurum Ajans-Erzurum`da mutfak tüpünün alev alması sonucu çıkan yangında 14 yakınını kurtarmak için içeri daldı.

Erzurum`un Çat İlçesi`ne bağlı Soğukpınar Köyü`nde mutfak tüpünün alev alması sonucu çıkan yangında, içerideki 14 yakınını kurtarmak için içeri dalarak tüpü sokağa atan 41 yaşındaki Abdurrahman Akgül, cehennemi yaşadığını söyledi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi`nde yaklaşık 1.5 aydan bu yana tedavi gören ve iki ameliyat geçiren Abdurrahman Akgül, yaşadığına hala inanamadığını bildirdi. Vücudunun büyük bölümü birinci derecede yanan 6 çocuk babası Akgül, ölümü göze alarak alev topuna dönen mutfağa girdiğini belirterek şunları anlattı:

"Ramazan ayında 2 kardeşim, eş ve çocukları ile iftar için bize gelmişti. Kadınlar yemek hazırlarken mutfak tüpü, aniden parlayınca alevler bir anda mutfağı sardı. Mutfak dış kapının yanında olduğu için kimse dışarı çıkamıyordu. Hepimiz yanarak ölecektik. Herkesten sakin olmasını istedim ve tereddüt etmeden mutfağa girdim ve alev topuna dönen tüpü alıp, sokağa attım. Kardeşlerim de benim ardımdan mutfağa girerek yangını söndürdü. Her tarafım yandığı için bayılmışım. Sanki cehennemi yaşadım. Ailemin hayatını kutarmanın verdiği sevinç acılarımı hafifletiyor."

Geçen 26 Ağustos`ta çıkan yangında yakınlarının hayatını kurtaran ve `kahraman` ilan edilen Abdurrahman Akgül`ün bir süre sonra taburcu edileceği bildirildi.


11.10.2011 11:09:00