''1001 hatim, Erzurum'un ve ülkenin kilidi oldu''

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 16. Yüzyıldan bu yana devam eden 1001 hatim geleneğinin şehrin ayakta kalmasını sağlayan en önemli manevi dinamiklerin başında geldiğini söyledi.

Erzurumajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 16. Yüzyıldan bu yana devam eden 1001 hatim geleneğinin şehrin ayakta kalmasını sağlayan en önemli manevi dinamiklerin başında geldiğini söyledi.

Dünyada eşi görülmemiş 1001 hatim geleneğinin Erzurum'a özgü olduğunu, Erzurum ruhunun geleneği devam ettirdiğini söyledi.


Ali Korkut, 16. yüzyılda Pir Ali Baba tarafından başlatıldığı bilinen '1001 Hatim' geleneğinin bugüne kadar aralıksız sürdüğünü söyledi. İnsanları ayakta tutan maneviyat gibi, şehirleri ve hatta ülkeleri de bu maneviyatın tuttuğunu belirterek "Pir Ali Baba tarafından başlatılan gelenek günümüze kadar gelmiş, ve devam etmektedir. Bu yıl 1001 hatimlerin ve edilen duaların, çok özel bir döneme geldiğini biliyoruz. İnşallah Erzurum'dan semaya kalkan eller, yükselen dualar aynı zamanda ülkemizin ve hükümetimizin geçtiği badirelerden tez zamanda kurtulması içinde hayırlara vesile olacaktır" dedi.

Ülkeye huzur getirsin

Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, "Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Zor bir süreci yaşıyoruz. Gelişmemiz ve kalkınmamızdan rahatsız olan güçlerin hedefindeyiz. İnşallah 1001 hatimler, içerisinden geçtiğimiz bu sürecin, hayra dönüşünü ve zorlukların içerisinden iç huzuru ve barışı sağlayarak daha güçlü çıkmamıza vesile olur. Erzurum'dan semaya yükselen her dua ve Allah'a açılan her elin duasında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan için de dualar bulunmaktadır" şeklinde konuştu.
17.01.2014 20:21:38