1. Marketlerin kaderi sahiplerine bağlı!..

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ilçenin çehresini değiştirecek devasa proje olan Yenişehir 1. Marketler Projesi’nin tanıtımına yönelik yapılan toplantıda, proje esnafın ve mülkiyet sahiplerinin beğenisine sundu.

Erzurum Ajans-Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ilçenin çehresini değiştirecek devasa proje olan Yenişehir 1. Marketler Projesi’nin tanıtımına yönelik yapılan toplantıda, proje esnafın ve mülkiyet sahiplerinin beğenisine sundu.
Belediye Meclis salonun da bir toplantı düzenleyerek projeye ilişkin en ince detayına varancıya kadar mülkiyet sahiplerine bilgi veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ”Bu proje ilçemizin çehresini değiştirecek bir proje. İstanbul da Bimtaş tarafından çok deneyimli ve ünlü Mimarlar tarafından hazırlanmış bir projedir. Bu projenin hayat bulması siz değerli mülkiyet sahiplerinin elinde. Projede her şey en ince ayrıntısıyla hazırlanmış durumda. Mülkiyet sahibinin kaç metrekare iş yeri var ise o kadar yeni bir iş yeri sahibi olacak. Hatta hiç kayıpları olmadan bodrum katlı olacak. Çağdaş, modern, günün şartlarına uygun, rekabet edebilen yeni iş yerleri oluşturulacak. Bunda asla ne şahsi olarak bizlerin nede belediyemizin hiçbir şekilde menfaati olmayacak. Belediyenin tek kazanımı çağdaş ve çehresi değişmiş bir ilçe kimliğine kavuşmuş olması olacak. Biz projeyi sizlere sunuyoruz nihai kararı verecek olan sizlersiniz” diye konuştu.
OLUŞABİLECEK SIKINTIYI GÖĞÜSLEMEYE HAZIRIZ
Projeye ilişkin en ince detayları toplantıya katılanlara anlatırken oluşabilecek sıkıntılara da değinen Başkan Bulutlar,”Bu süre içinde biz belediye olarak her türlü sıkıntıya göğüs germeye hazırız. Çünkü beni çok eleştirecekler. 3 ay diyordun 5 ay geçti, kendine pay çıkardı diyerek bu olayı siyasi malzeme haline bile getirecekler. Ama bunun göğüslemeye hazırım. Artık AVM’ler, ticaret merkezleri, süper marketler sayıları artıyor. Vatandaşlar, daha büyük, daha temiz ve ferah, otoparkı olan yerleri tercih ediyor. ‘Zor durumdayız’ diyorsunuz ancak 3–5 sene sonra hiç satış yapamayacağınız gibi kiracıda bulmakta zorlanacaksınız. Ticaret, risk işi! Bir karar vereceksiniz. Birde şunu rahatlıkla söyleyebilirim proje tamamlandıktan sonra mülkiyetiniz değeri ortalama 2–3 kat artacak. Yok, biz şimdi istemiyoruz, bu şekilde kalsın diyorsanız odabaşım üstüne! Ama ilk önce sizler karar vermelisiniz” dedi.
Bundan sonraki süreçte projenin yapılıp yapılmayacağı, yapılacak görüşmeler sonrasında netleşecek.


28.04.2010 15:09:00