İspir'de Çoruh'tan Kaçkarlara Festivali

Erzurum İspir-Pazaryolu Dernekler Birliği'nce (İSPADER) iftar yemeği düzenlenerek ilçede 23 Ağustos'ta başlayıp 25 Ağustos'ta son bulacak olan festival ile ilgili bilgi verildi.

Erzurum Ajans-Erzurum İspir-Pazaryolu Dernekler Birliği’nce (İSPADER) iftar yemeği düzenlenerek ilçede 23 Ağustos’ta başlayıp 25 Ağustos’ta son bulacak olan festival ile ilgili bilgi verildi.
Festival organizatörü Ahmet Çoşkun, “İspir’de Çoruh vadisinde uluslararası açılımı olacak bir festival yapacağız. Gelecekte de uluslararası ciddi anlamda katılımların orda ki etkinliklere güç katacağına inanıyorum. Biz bu organizasyonun başlangıcını yaptık. Bu organizasyonun sahibi İSPADER’dir. Böyle bir organizasyonun yapılmasındaki ana amaç belki de hiçbir dönemde duymadığımız kadar içinde yaşadığımız bu süreçte ülke olarak, millet olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu etkinliğin asıl amacı da bu birlik ve beraberliği sağlayabilmek. İnsanlarımız metropolde dağınık durumda ama bayram döneminde herkes kendi topraklarına geri dönüyor. Örneğin İspirimizin nüfusu kışın 5 binlerde seyretse de bayramda, ramazanda 25 bin ile 35 bin arasında oluyor. Organizasyonumuz 3 gün sürecek. Ağustosun 23’ünde başlayıp 25’inde son bulacaktır. İlk günkü programda İspir kalesinde Dünyaca ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, Kaçkar senfonisi adı altında tamamen bu organizasyona özgü hazırlamış olduğu senfonik eserini otantik halk sazlarıyla birleştirip Çoruh’un kenarında oradaki insanlarla buluşturacak ve bende senfoniye şiirle destek vericem. İkinci gün ise Yedigöller’de kamp kurulup konser düzenlenecek Erzurum’un en gözde yerlerinde biri olan Yedi göllerin tanıtımı sağlanacak. Son gün ise İspir’in maden köyü mevkiinde rafting yarışmaları ve konserlerle programı sonlandıracağız. Herkese unutulmayacak bir anı yaşatacağız.” dedi.

17.08.2012 11:30:46