BölgeHaber Girişi : 24 Ağustos 2011 15:38

Akut yeni sedyesini tatbikatla tanıttı!..

Akut yeni sedyesini tatbikatla tanıttı!..
Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Erzurum Şubesi, 3.5 yıldır ağaçtan yapılan ilkel sedyelerle sürdürdüğü kurtarma faaliyetlerini, her türlü doğa şartlarına uygun yeni sedyeyle sürdürecek.

Erzurum Ajans-Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Erzurum Şubesi, 3.5 yıldır ağaçtan yapılan ilkel sedyelerle sürdürdüğü kurtarma faaliyetlerini, her türlü doğa şartlarına uygun yeni sedyeyle sürdürecek. AKUT Erzurum üyeleri, yeni sedyeyi tarihi Erzurum Kalesi yanındaki boş alanda yaptıkları tatbikatla tanıttı.

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr.Bingür Sönmez, 3.5 Erzurum'da faaliyet gösteren AKUT için İstanbul'dan tam teşekküllü bir sedye gönderdi. Daha önce arama kurtarma faaliyetlerinde ağaçtan yaptıkları ilkel sedyelerle yaptıklarını belirten AKUT Erzurum Şube Başkanı Bünyamin Akbulut, gönderilen sedyenin tüm iklim koşullarında kullanılabileceğini söyledi.

Prof. Dr Bingür Sönmez’in, daha iyi şartlarda hizmet verebilmeleri için sedyeyi hediye ettiğini kaydeden Akbulut, “Tam teşekkülü ve hafif portatif olan sedye suda, havada ve karada rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu güne kadar güç şartlar altında yaralı yada hastaları kurtarıyorduk. Artık çalışmalarımızı daha rahat bir ekipmanla yapacağız. Erzurum AKUT olarak birçok eksiğimiz bulunuyor ve bu konuda iş adamlarından yardım bekliyoruz" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.