Kültür-SanatHaber Girişi : 17 Ocak 2012 14:18

Aksak ''1001 Hatim bir Erzurum geleneğidir''

Aksak ''1001 Hatim bir Erzurum geleneğidir''
Erzurum Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Muhyettin Aksak, bu yıl 478’ncisi okunan ‘1001 Hatim’in bir Erzurum geleneği olduğunu söyledi.
Erzurum Ajans-Erzurum Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Muhyettin Aksak, bu yıl 478’ncisi okunan ‘1001 Hatim’in bir Erzurum geleneği olduğunu söyledi.

1001 Hatim okumalarını 1533 yılında Pir Ali Baba isimli muhterem bir zatın başlattığını ve kendinden sonra da devam ettirilmesi için arazi ve dükkanlarını vakfettiğini hatırlatan Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, “Pir Ali Baba’nın yaklaşık beşyüz yıl önce başlattığı bu güzel geleneğin günümüze kadar yaşatılması Erzurum’a yakışan bir vefa örneğidir. Erzurum manevi dünyamıza ışık tutan bir çok alim yetiştirmiş önemli bir ilim ve irfan merkezidir. 478 yıldan bu yana devam eden 1001 Hatim etkinliği gelenek olmanın ötesinde, Erzurumluların bir bütün olarak sahip çıktığı ve hep birlikte kendilerinden sonraki nesillere aktardıkları güzel bir haslettir” dedi.

Milletvekili Muhyettin Aksak, “1001 Hatim okumaları geleneği başlatan Pir Ali Baba ve kesintiye uğradığı 1. Dünya Savaşı’ndan sonra yeniden başlatan Solakzade Efendi başta olmak üzere bu manevi hareketi günümüze kadar getirenleri rahmet ve minnetle anıyorum. 1001 Hatim geleneğini gelecek nesillere aktarmak için gayret edenlere ise bir Erzurumlu olarak şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.