SiyasetHaber Girişi : 31 Mayıs 2013 11:57

Akiller Türk bayrağı altında toplandı

Akiller Türk bayrağı altında toplandı
Akil İnsanlar Heyeti, diğer kentlerin aksine Erzurum'da Türk bayrağının altında toplantı yaptı.
Erzurumajans-Çözüm süreci kapsamında görevlendirilen Akil İnsanlar Doğu Anadolu Heyeti Erzurum'daki çalışmalarına sabahtan itibaren başladı. Müceldili Konağı'nda sayıları 15'i bile bulmayan üniversite öğrencileriyle biraraya gelen Akil İnsanlar Heyeti'nin toplantı yaptığı salonda büyük bir Türk bayrağının asılı olması dikkat çekti.

Diğer kentlerin aksine Türk bayrağı altında toplantı yapan Akil İnsanlar Heyeti, toplantıya katılan öğrencilerin "basından çekiniyoruz" ifadeleri üzerine, daha önce "basına açık" olduğu belirtilen toplantının "basına kapatılması" kararını aldı.

Akil insanlar Doğu Anadolu Bölgesi heyeti, Erzurum'da öğrenci temsilcileriyle bir araya geldi. Heyet Başkanı Can Paker, "Şu ana kadar 13 il gezdik, Erzurum son durağımız. 20 bin kişiyle temaslarda bulunduk" dedi.

Dün gece saatlerinde Ağrı'dan karayoluyla Erzurum'a gelen heyet, bugün geniş güvenlik tedbirleri altında Müceldili Konağında Atatürk Üniversitesi öğrenci temsilcileriyle bir araya geldi. 9 kişilik heyetten Erzurum'a 7 kişi geldi. Gazetecilere kısa bir açıklama yapan heyet başkanı Can Paker, Erzurum'un son il olduğunu belirtti.

Şu ana kadar bölgede 13 il ve 2 büyük ilçeyi gezdiklerini anlatan Paker, "Gittiğimiz yerlerde sivil toplum örgütleriyle halkla, öğrencilerle, esnafla, cami cemaatiyle, her iki taraftan evladını kaybetmiş ailelerle görüştük. Yaklaşık 20 bin kişiyle bölgede temasta bulunduk. Bölgenin yapısı hakkında önemli bilgimiz var. Barış sürecinin başarıyla sonuçlanması için 7 bölge akilleri verdikleri raporlarla süreç şekillenecek. Barış sürecine Türkiye'deki tüm yaşayan halkın destek vermesi lazım" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Muammer DURMAZ 01 Ocak 1970 02:00

    hayret vallahi hayret.bu ülkede kimse savaş istemiyor herkes barıştan yana.madem siz bir şeyler anlatacaksınız vatandaş bilgilendirilecek,neden bu kadar korkuyorsunuz koskoca erzurumda 13 tane üniversite öğrencisimi var.ve o öğrencilerinde birşeylerden çekinmesine hiç gerek yok.O öğrencilerde bizim kardeşlerimiz ve bu ülkenin ne akillere nede başka akıl verecek insanlara ihtiyacı var.yeterki biz aklımızı kullanalım.TÜRK,KÜRT,ALEVİ,SÜNNİ,ÇEÇEN,POMAK bizim dedelerimiz çanakkalede aynı bayrak altında savaşarak bu ülkeyi kurtarmadımı?sizlerden riamız gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz.ATATÜRK ne diyor.YURTTA SULH CİHANDA SULH