BölgeHaber Girişi : 03 Ağustos 2010 05:11

Akdağ İspir ve Maden köprüde konuştu!..

Akdağ İspir ve Maden köprüde konuştu!..
Akdağ: Kılıçdaroğlu'na kalırsa kayısı, Hatay künefesi, kadayıf dolması niye Anayasa'da yok diyecek

Erzurum Ajans-Akdağ: Kılıçdaroğlu'na kalırsa kayısı, Hatay künefesi, kadayıf dolması niye Anayasa'da yok diyecek     

 Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Akdağ, "CHP'nin işi gücü Anayasa Mahkemesi'ne gitmektir. Oraya bir kulübe yapıp sayın Kılıçdaroğlu'nu oraya oturtacağız Gerçi sayın Kılıçdaroğlu 'bu kayısı niye Anayasa'da yok, Hatay künefesi niye Anayasa yok? diye soruyor." dedi.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'daki mitinglerinden ilkini İspir'de yaptı. Beraberinde AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, milletvekilleri Muhyettin Aksak ve Muzaffer Gülyurt ile miting alanına gelen Bakan Akdağ, konuşmasında bazı muhalefet partilerini eleştirirken referandumun da önemine değindi. Darbeci zihniyetin Türk milletinin 3 değerli evladını şehit ettiğini vurgulayan Bakan Akdağ, Anayasa değişikliğinin AK Parti'nin meselesi olmadığını söyledi. "Eskiden devletin görevlisinin düğmesine dokunmak 6 aydan başlardı, şimdi bu anayasa değişikliği diyor ki, milletin, halkın, ferdin bir düğmesine dokunmak 6 aydan başlar." ifadelerini kullanan Bakan Akdağ, "Menderes, Zorlu ve Polatkan'ı, bir şafak vakti, zalimce, haince astılar. Onları asan darbeciler, aslında sadece 3 güzel insanı asmadılar. Onlar, o gün darağacına İspirliyi, Türk halkını astılar. Millet yine aslına hücum etti. Sonra 12 Eylül geldi. 12 Eylül'de bu milletin evladını, hem de bu sefer sabileri doğru dürüst mahkeme bile etmeden astılar. Kenan Evren'in telezviyonlardaki röportajında 'bir sağdan bir soldan astık' diyor. Bugün Türkiye'yi yönettiğimiz Anayasa, darbecilerin 1982'de önümüze getirdiği Anayasadır. Bu Anayasayı biz değiştirmeyecek miyiz? Önümüze sandık geldiğinde 'evet' diyerek bu anayasayı değiştirmek hepimizin vazifesi değil mi? Anayasayı değiştirmek sadece AK Parti'ye oy verenlerin işi değil. İster MHP'ye, ister bir başka partiye oy vermiş olalım hepimizin vazifesi bu darbe anayasasını değiştirmektir. Çocuklarımız daha özgür bir ülkede, özgür biçimde yaşasın, darbeler bir daha olmasın diye değiştireceğiz. Geçici 15. geçici maddeyi değiştirerek; 'ihtilalciler yargılanabilir' diyoruz." şeklinde konuştu.


Son 8 yıl içerisinde halka hizmet yapmak istediklerini ancak icraatların önünün yargı tarafından kesildiğini iddia eden Bakan Akdağ, cumhurbaşkanlığı seçim sürecine değindi. CHP'nin Tam Gün Yasası'nı yargıya götürdüğünü anlatan Bakan Akdağ, CHP'nin Anayasa Mahkemesi önünde bekçilik yaptığını söyledi. Bakan Akdağ, "CHP'nin işi gücü Anayasa Mahkemesi'ne gitmektir. Oraya bir kulübe yapıp sayın Kılıçdaroğlu'nu oraya oturtacağız. Sayın Kılıçdaroğlu '26 madde beraber oylanacak. Halk neyi oylayacağını biliyor mu' diyor. Biz neyi oylayacağımızı çok iyi biliyoruz. Gerçi Kılıçdaroğlu'na kalırsa diyor ki, 'bu kayısı niye Anayasada yok, Hatay künefesi niye Anayasada yok. Bugün de Erzurum'a geliyor, herhalde Erzurum'da 'kadayıf dolması niye Anayasa'da yok' diyecek. İspir'e de gelse 'niye küflü peynir yok' diyecektir. Bunların anlayışı bu." ifadelerini kullandı.


Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin üstündeki vesayetleri kaldırmak için referanduma 'evet' oyu vereceklerini anlatan Bakan Akdağ, Anayasa değişikliği sayesinde devletin fişleme yapanların yakasına yapışacağını söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Akdağ, "Bahçeli büyük hata yapıyor. İşkence görmüş ülkücülerin yarasını kanatıyor. Onlara sıkıntı veriyor. Geçmişte 12 Eylül'ün işkencelerini, en büyük ızdırabını yaşayan ülkücülerin hatırasına büyük haksızlık yapıyor.'' diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.