SiyasetHaber Girişi : 23 Ekim 2013 03:43

AK Parti ve MHP adaylarını ne zaman açıklıyor?

AK Parti ve MHP adaylarını ne zaman açıklıyor?
Ak Parti hafta sonu yapacağı temayül yoklamasının ardından 10 Kasım'da MHP ise 2 Kasım'da Erzurum Belediye Başkan adaylarını açıklayacak
Erzurumajans-Yerel seçim öncesinde AK Parti ve MHP'de aday belirleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayını 2 Kasım'da Kayseri'de açıklamaya hazırlanırken, Erzurum'da seçimlerin favorisi olarak kabul edilen AK Parti'de ise bu hafta sonu temayül yoklamaları yapılacak.

26-27 Ekim'de aralarında Erzurum'un da bulunduğu 16 büyükşehirde delegeler  'temayül yoklaması' adı altında sandığa gidecek. AK Parti'nin aday listelerinin belirlenmesi öncesinde önemli duraklardan biri de Kızılcahamam Kampı olacak. 1-2-3 Kasım günlerinde yapılacak kampta milletvekillerinin de görüşleri alınacak.


Erzurum'da AK Parti'nin en büyük rakibi olan MHP'de ise aday belirlemede sona gelindiği ifade ediliyor. Geçtiğimiz günlerde 200 belediyede birden adayları açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2 Kasım'da da aralarında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayının da bulunduğu 200 belediyenin adaylarını Kayseri'de açıklayacağı belirtiliyor.  Bahçeli'nin açıklayacağı iller arasında Erzurum'un haricinde Gaziantep, Kayseri, Samsun, Kahramanmaraş, Malatya ve Trabzon'un da bulunduğu öne sürülüyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.