İzmir'deki yıkım ve yaşanan can kayıpları bir kez daha deprem gerçeğini acı bir şekilde hatırlattı.
Erzurumajans-İzmir’deki yıkım ve yaşanan can kayıpları bir kez daha deprem gerçeğini acı bir şekilde hatırlattı. Her depremin ardından gündeme gelen ancak kısa süre sonra unutulan tedbirlerin faturası ağır oluyor. Ancak her şeye rağmen yaşananlardan bir türlü ders almıyoruz.
Geçtiğimiz Cuma günü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğünde depremin ardından onlarca kişi yaşamını yitirirken binlerce kişi evsiz kalmıştı. İzmir’de yaşanan afetin ardından, ‘Depreme ne kadar hazırlıklıyız?’ sorusu bir kez daha gündeme geldi.
Ülkemiz, coğrafi açıdan afet olasılığının yüksek olduğu bir bölgede yer almasına ve tarih boyunca yıkıcı afetlere maruz kalmasına rağmen, bir türlü gereken dersi almıyoruz.
Geçtiğimiz yıl güncellenen Türkiye’nin deprem haritasında Erzurum riskli 6 il arasında yer almış, AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yenilenen haritada, şehrin en riskli bölgesi Palandöken ilçesi olarak belirlenmişti.
Toplanma alanına inşaat!
Güncellenen deprem haritasına göre riskli bölgeler arasında olan Palandöken İlçesinde, toplanma alanı olarak belirlenen yerlere konut inşaatları yapılıyor. Toplanma alanı tabelasının yanı başında çok katlı binaların inşaatları yükseliyor. Palandöken ilçesine bağlı Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi 17. Ara Sokak’ta bulunan inşaat mahalle sakinlerini de tedirgin etti.
Toplanma alanı nedir?
Afet ve acil durumlar sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar geçecek süre içerisinde yaşanacak paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanlardır.
İrfan TARAKÇIOĞLU/Manolya BULUT/PUSULA
Burda ki haber konusunu anlamadım depremle alakası ne ayrıca Belediye özel araziyi toplanma alanı olarak göstermiş ise insanlar arazisinden mi vazgeçecek
Fevzi Çakmak yapiyor oraya ev ses çıkarmayın adam sağlam torpilde sağlam