TürkiyeHaber Girişi : 25 Temmuz 2018 13:30

Adnan Oktar'ın cephaneliği ortaya çıktı

Adnan Oktar'ın cephaneliği ortaya çıktı
Türkiye'yi sarsan operasyonun ardından son dakika gelişmesi...
Erzurumajans-Türkiye'yi sarsan operasyonun ardından son dakika gelişmesi... Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonlarda basılan evlerde ele geçirilen silah ve mühimmat Emniyet Müdürlüğü’nde sergilendi. Operasyonda, 73 tabanca ile 23 tüfek ve bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirilmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Adnan Oktar grubuna yönelik gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen silahlar görüntülendi. Silahlar, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğünde sergilendi.

Operasyon kapsamında toplam 65'i ruhsatlı 72 tabanca ve 23 uzun namlulu silah ile çok sayıda fişek ele geçirildiği öğrenildi. Tabancalardan birinin kuru sıkı birinin ise havalı tabanca olduğu belirlendi. Uzun namlulu silahların bazılarında lazer tertibatı olduğu belirtilirken Oktar grubunun haberleşmek için telsiz kullandığı ortaya çıktı.

Adnan Oktar grubuna yönelik operasyonda ele geçirilen silahlar basına gösterildi. Operasyonda, Oktar’ın da aralarında bulunduğu 169 kişi tutuklanmıştı.

ADNAN OKTAR HAKKINDA SUÇLAMALAR

Örgüt üyelerine yönelik soruşturma, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, kişisel verilerin kaydedilmesi, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet” suçlarını kapsıyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.