SiyasetHaber Girişi : 22 Ağustos 2014 13:30

Adım Adım Genel Başkanlığa

Adım Adım Genel Başkanlığa
Türkiye'nin ilk kez halk oylamasıyla cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından AK Parti'de "genel başkan kim olacak?" soruları gündemin ilk sırasındaki yerini koruyor.
Erzurumajans-Erdoğan'ınrn milletvekilleri, il başkanları ve parti üyeleriyle yaptığı istişare rntoplantılarında "partinin başında kimi görmek istiyorsunuz?" sorusuna, rnparti üyelerinin büyük bir çoğunluğunun Dışişleri Bakanı Ahmet rnDavutoğlu'nun ismini verdi. Davutoğlu'nun 27 Ağustos'da yapılacak olan rnkongrede genel başkan olması durumunda Başbakan olacak ve kabinede de rnbüyük bir değişikliğe gitmesi bekleniyor.

10 Ağustos'ta yapılan rnCumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından AK Parti Genel Başkanı ve rnBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. rnCumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte AK Parti'de 'genel başkan kim rnolacak?' tartışmaları devam ediyor.

"DAVUTOĞLU'NUN İSMİ İLK SIRADA"


Erdoğan'ınrn bu hafta milletvekilleri, il başkanları ve parti üyeleriyle yaptığı rnistişare toplantılarında parti üyelerine "partinin başında kimi görmek rnistiyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Parti üyeleri tek bir isim yazarak rnkapalı zarflarla AK Parti'nin başında kimi görmek istediklerini rnilettiler. Kapalı zarfların açılması ile birlikte parti üyelerinin bir rnçoğunun AK Parti Genel Başkanı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet rnDavutoğlu'nu görmek istediklerini söylediler.

Öte yandan parti rnüyelerinden bazıları ise AK Parti Genel Başkanı olarak, Binali Yıldırım,rn Mehmet Ali Şahin ve Bülent Arınç'ı görmek istediklerini yazdılar.

"GENEL BAŞKAN İSMİ PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLANACAK"


AKrn Parti genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında rngerçekleştirilen MYK toplantısının ardından AK Parti'nin yeni genel rnbaşkanın isminin açıklanması bekleniyor. Yapılan istişare toplantıları rnda burada değerlendirilerek 27 Ağustos'ta genel kurulda aday olacak isimrn açıklanacak.

"PARTİ ÜST KADEMESİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEK"

27rn Ağustos'ta yapılacak olan olağanüstü büyük kongrede yeni genel başkanınrn seçilmesinin ardından AK Parti'nin üst kademesinde de değişikliğe rngidilecek. Kulislerde adı AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için rngeçen Davutoğlu'nun genel başkan seçilmesi durumunda partisinin üst rnkademesinde değişikliğe giderek, AK Parti'yi 2015'te yapılacak olan rngenel seçimlere hazırlayacak.

2015 genel seçimlerine Davutoğlu başkanlığındaki AK Parti'nin yeni bir kadro ile seçimlere girmesi bekleniyor.

"KABİNEDE REVİZYONA GİDİLECEK"


İsmirn ön plana çıkan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel rnBaşkanlığı koltuğuna oturmasının ardından kabinede de büyük ölçüde rndeğişiklik yapılacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk halk oylaması ile rnCumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın görevini devralmasının rnardından kabinenin kurulması için Davutoğlu'na yetki verecek. rnErdoğan'dan yetkiyi alacak olan Davutoğlu'nun ise kabinede revizyona rngitmesi bekleniyor. Davutoğlu'nun başbakan yardımcılıkları ve bazı rnbakanlıklarda değişikliğe gidecek ve 2015 genel seçimlerine bu kadro ilern girecek.

"ERDOĞAN 'A TAKIMI' İLE BİRLİKTE GİDİYOR"

2
8rn Ağustos'ta TBMM'de yemin ederek görevi resmen Abdullah Gül'den rndevralacak olan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlıktaki A takımı ile rnbirlikte Çankaya Köşkü'ne çıkacak. Erdoğan'ın danışmaları ile Çankaya rnKöşkü'ne giderek yoluna devam edecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.