İlçelerHaber Girişi : 19 Mart 2015 02:46

Açıldıkça açıldılar... Güney'de iki dilli yaşam...

Açıldıkça açıldılar... Güney'de iki dilli yaşam...
Erzurum'da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)'li belediyeler "iki dilli yaşam projesi" kapsamında hizmet binaları, çöp konteynırları ve şehrin giriş-çıkışındaki tabelalara Kürtçe yazılar ilave yaptırdı.
Erzurumajans-Levent Akpınar'ın haberi-Erzurum'un DBP'li Hınıs, Karayazı, Karaçoban ve Tekman Belediyeleri "iki dilli yaşam projesi" kapsamında belediye hizmet binaları başka olmak üzere bir çok tabelaya Kürtçe yazılar ekletti. Bununla da yetinmeyen DBP'li başkanlar, belediyelerin isminin Türkçe yazdığı çöp konteynırlarını

Kürtçe yazılı konteynırlarla değiştirerek cadde ve sokaklara dağıttı.
Belediyeler ayrıca ilçe giriş ve çıkışlarına da Türkçe 'Hoş geldiniz Kürtçe Hûn bî xer hatin, Güle güle - Oxir be' yazılı tabela yerleştirdi. Tabelaların sarı-kırmızı ve yeşil renklerden tercih edilmesi de dikkatlerden kaçmadı. Belediyelerin ilçe merkezlerindeki yön tabelalarını da değiştirmek için çalışma başlattığı öğrenildi. (Eksi25haber)





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    berfin asıl köpek sen ve senin gibi düşünenler. Erzurum özellikle merkez yakın tarihe kadar kürdüm diyen değil onlar kardeşimiz ama asıl senin gibi yılan dillilere kapalı idi. ERZURUM AYAĞA KALKINCA SENİN GİBİLER SAKLANACAK DELİĞİ KAÇ DEFA ARADINIZ. SÖZÜNE DİKKAT ET İNSAN OL

  • berfin 01 Ocak 1970 02:00

    ahmet tan biraz vicdanın varsa utan kendinden utan.hiç olmazsa onlar una vermişler oyları ya sen neye verdin kutsalın olan köpeğe mi yoksa asenayamı.vicdansız olmayın.sen ne mutlu türküm yazınca herşey güzelde onlar kürtçe yazınca neden kötü olsun.yeri geldimi biz kardeşiz diyorsun sonra kalkıp kardeşim dediğin insanların öz (ana) dilerine yazı yazmalarına tahammül etmiyorsun.bu neye benzer biliyormusun dil ile soyleyip kalp ile tasdik edilmeyen imana benzer.

  • VATAN 01 Ocak 1970 02:00

    BU ÜLKE DAHA NELER GÖRECEK BUNLAR BAŞLANGIÇ OY VEREN ZIHNİYET NERDESİN NERDE MEMLEKET GİDİYOR SEN HALA UYUYORSON YAZIKLAR OLSN... NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ..

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    lanet olsun böyle bölücü hainlere lanet olsun göz yuman güçlere lanet olsun hoş gören ben Türk`üm ne var bunda diyenlere

  • ahmet tan 01 Ocak 1970 02:00

    hepimiz görüyoruz şimdilik türkçe yazılmıs daha sonra türkçe kaldırılıp tamammen kürkçe yazılacak Erzurumu bu hale getiren una kömüre oy verenler çanakkale ryhundan bahsediyolar ALLAH bu milleti asıl şimdi korusun

  • Mehmet 01 Ocak 1970 02:00

    Levent neden zoruna gitti!! Sen dağa taşa ne mutlu bilmem ne yazarken iyi de, adamlar Türkçenin yanında Kürtçe yazınca niye problem olsun!!! Güneyden bula bula böyle bir haber mi çıkardınız!!! Seçim var tabi! Gelsin milliyetçi oylar!!!