MedyaHaber Girişi : 16 Mayıs 2015 13:35

Abbas Güçlü Erzurum'u yazdı...

Abbas Güçlü Erzurum'u yazdı...
Milliyet Yazarı Abbas Güçlü Erzurum'u yazdı...
Birkaç gündür yollar- daydım. Önce Doğu, sonra da Güneydoğu Anadolu'ya gittim. Yakında bir de seçim turu yapacağız...
İstanbul gibisi yok diyenlerden değilim. Her yerin güzelliği bir başka...

Erzurum'a, çiçeği burnunda bir üniversite olan Erzurum Teknik Üniversitesi'ni (ETÜ) gezip, öğrencilerle sohbet etmek için gittim.
Herkesin bir hobisi var, benimki de yeni öğretim kurumlarını gidip yerinde görmek ve onlara destek olmak.
Yorucu olsa da çok keyifli...
ETÜ'yle ilgili ilk değerlendirmem, negatif oldu. Havaalanından kente giderken Erzurum Ovası'nın tam ortasında, tarım arazilerinin tam göbeğinde beton bloklar yükseliyor. Ne bu demeye kalmadan, davet edildiğim üniversite olduğu söylendi. Üstelik, davet eden de üniversiteyle birlikte Bilim Şenliği'ni gerçekleştiren DAP yani GAP'ın Doğu versiyonu olan Doğu Anadolu Projesi'ni gerçekleştirenler...
Konu, enine boyuna çok konuşuldu. Gelinen son nokta, Ankara'nın dayatması olmuş.
Üniversite seçerken şehre yakın ve düz bir arazi olsun deyince akan sular durmuş.
Yuh olsun onlara!
Bir gün, aç kaldıklarında, yaptıkları yanlışın farkına varacaklar ama çok geç olacak...
DAP ve üniversiteyi gezince, çalışanların ve öğrencilerin heyecanını görünce, kızgınlığımız biraz azaldı. Çünkü samimi ve tempolu bir şekilde Erzurum için yeni bir vizyon mücadelesi veriyorlar ve sanki bu Erzurum'un son şansı!..
Mutfak çok önemli. Bunu hep söylerim. Bir vitrindir.
Sabah kahvaltısında mekân otantik ve çok güzeldi ama servis, sunum ve kahvaltılıklarda Erzurum'dan esintiler yoktu. Tıpkı akşam yemeğinde olduğu gibi. Masadaki et ve yoğurt da dahil hemen her şey farklı kentlerden gelmişti!..
Yine katmer yiyemedik!
Gaziantep bildiğiniz gibi, göreceli olarak her şey çok daha iyiye gidiyor ama kebabın, tatlıların ve özellikle katmerin tadını bile koruyamadılar. Sürekli büyüyor. Ama Allah'tan Hasan         Kalyoncu Üniversitesi gibi başarı hikâyeleri de var...
Ve çok önemli bir anekdot, üniversiteler ve konutlar da dahil, yerleşim alanlarının dağa, bayıra yapılması. Ayrıca, Erzurum'a göre toprağın hemen her karesinin çok daha iyi değerlendirildiği kafanızı çevirdiğiniz her alanda dikkatinizi çekiyor.
Maliye Bakanı Şimşek, Ak Parti'nin Gaziantep 1. sıra milletvekili adayı. Hep oralarda. Bir seçim vaadi var ki, çok konuşulacak!
Gaziantep ürünleri Mersin limanı üzerinden yurtdışına ihraç edildiği için maliyet yükseliyormuş! Bu yüzden o da tıpkı İstanbul için düşünülen çılgın proje gibi yeni bir kanal ya da tünelle Gaziantep'i İskenderun limanına bağlayacakmış. Ne proje ama. Seçim gezisi için gittiğimde ayrıntılarını da sizlerle paylaşırız...
Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de seçim atmosferi, öncekilerle kıyaslandığında, çok cılız. Tempo yükselir mi? Çok zor!
Türkiye sanki seçim yorgunu. İki yılda üç seçim ve hemen her gün bir miting onları yormuş. Daha da önemlisi, kime niçin oy vereceklerinin ya da vermeyeceklerinin kararını çoktan vermişler...
HKÜ'de dereceye giren öğrencilerle uzun uzadıya sohbet ettik. Çoğu     akademik kariyer arayışı içindeydi. İşsizlik, belli ki onların bile gözünü korkutmuş.
Öğrenci memnuniyetine gelince, hem Erzurum'da hem de Gaziantep'te, ufak bazı sıkıntılar olsa da memnuniyet oranı yüksekti. Her iki kentte de Türkiye'nin hemen her yerinden öğrenci vardı ve üniversiteleriyle gurur duyuyorlardı.
Ve bu çok sık rastlanan bir durum değil!..
Özetin özeti: Eskiler, arada bir tebdili mekânda hayır vardır diye boşuna dememişler...

(Milliyet)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Kalan tarımsal alanları olağanüstü değerlendirdik de bir orası kaldı!!!

  • vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    dost isimli arkadaşa sorumdur üniversitenin kuruluş aşamasın da dönemin sağlık bakanı recep akdağ yeni üniversite için kamulaştırma bedeli ödemeyeceğiz ve mevcut devlet arazileri üzerine yapacağız denildikten sonra atatürk üniversitesinin arazisinin üzerine üniversite kurulmasına karar verildi kararı ankara alamdı mı bence ankara aldı ya sizce?

  • Dost 01 Ocak 1970 02:00

    Abbas Bey Erzurum`a ziyareteniz bizi mutlu etmiştir. ETÜ hakkında aldığınız bilgi sağlıklı değildir yer seçimi valiliğin kurmuş olduğu bir komisyon tarafından olmuştur. Ankara ile ilişkisi yoktur. Bizler STK mensupları olarak sonuna kadar karşı olduk yargıyada taşıdık ancak yargıdan da sonuç alamadık. ETÜ`yü tarımsal alana kuranlar vicdanlarda ve tarih önünde yargılanacaktır

  • KRAL DADAŞ 01 Ocak 1970 02:00

    tebdiri mekanda ferahlık vardır ondan sürekli göç veriyoruz