A protokolün A kalite ayıbı!

 

Şehri yönetenlerin son icraatını (!) gördünüz mü? Altını çizerek söyleyeyim projeyi çok kıymetli buldum.

 

İŞKUR’un desteğiyle ‘Plastik Mamulleri İmal İşçisi' yetiştirmek amacıyla 50 kişilik istihdam garantili meslek eğitimi verilecek.

 

Hem sosyal medya paylaşımları hem de gönderdikleri basın bültenlerinden anlaşılıyor ki, başta Büyükşehir olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası projeyi sahiplenmiş!

 

Tabi valilik ve üniversiteyi de es geçmeyelim. Her biri ayrı ayrı paylaşımlarda bulundu, projeyi duyurdular.

 

Ama ayıp ettiler! Şöyle ki; Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, Atatürk Üniversitesi Rektörü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü hazırlanan protokole imza koyuyor, ayrı ayrı fotoğraf çektiriyor sonra da imzaladıkları protokolle objektiflere poz veriyorlar.

 

Şimdi lütfen aşağıdaki karelere bakar mısınız, sizce fotoğraflardaki kişilerden hangisi istihdam sağlayacak şirketin sahibidir?

 

Hangisi para harcayıp bu şehre yatırım yapmış ve şirketi üzerinden bu projenin gerçekleşmesine, gelişmesine katkı verecek kişidir?

 

Tabii ki, solda yer alan kişi!

 

Valilik, belediye, üniversite, ETSO bakın hepsinin haber bülteni ve paylaşımlarına hiçbirinde firma sahibinin adı geçmiyor.

 

Ayıp değil mi?

 

Şehre yatırım yapmış bir iş insanını, üstelik devletin istihdam politikasına katkı sağlayan, sağlayacak olan firma sahibini siz hangi düşünceyle adeta taca çıkarır gibi kenarda tutuyor ve de ismini paylaşmıyorsunuz?

 

Yahu 50 kişi, bu adamın fabrikasında işe başlayacak, 6 ay sonra 50 kişiye bu adam maaş verecek, sigortalarını ödeyecek.

 

Dikkatinizi çekerim iş insanı değil bastıra bastıran ‘adam’ diyorum, bir başkası onun yerinde olsa yapılan bu ayıp karşısında projede yer almaktan vazgeçebilirdi. Adam böyle bir şey yapmadı, belki de üzülerek fotoğraf karelerinde yer aldı.

 

Hiç kusura bakmasınlar, şehrin A protokolü A kalite bir ayıba imza atmıştır. Her biri ayrı ayrı projeyi sahiplendikleri gibi bu adamı sahiplenmemişlerdir. Haliyle ayıbı ortadan kaldırmakta yine onlara düşer. Öncelikle de projenin öncüsü olduğunu iddia eden ve töreni düzenleyen ev sahibi ETSO'ya!

 

Kendilerine şöyle yardımcı olayım; sosyal medya paylaşımları ve gönderdikleri bültenlerde ismine yer vermedikleri, ‘gel şöyle aramıza, şu protokolün ucundan da sen tut’ demedikleri adamın adı Mehmet Can.

 

Öğrenmek ve satırlara düşmek benim için zor olmadı! Google’a AYNE Tesisat Plastik Fabrikası yazınca Mehmet Can’ın Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımın sahibi olduğu görülüyor.

 

Dedim ya, zor değil ETSO!

 

Mehmet Can Bey’e şehrime yaptığı yatırımı ve de istihdama katkısı nedeniyle teşekkür ediyor, tribüne oynayan protokol üyelerimize de gönül almalarını tavsiye ediyorum.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Gala'lı. 09 Ekim 2024 22:32

    Türk insanının ''işi'' vardır, fakat ''mesleği'' yoktur. Üniversite bitirsin veya bitirmesin, devletten maaş alanların kendilerine şu soruyu sorması lazım. ''Kapıkule'den çıksam, acaba ben ne iş yapabilirim.'' Besim Tibuk der ki; ''devlet bakkal zihniyetiyle yönetilmelidir.''

  • özdemir 09 Ekim 2024 14:57

    ismetpasa caddesinden yeni ssk binasına çıkarken sağda a101 in yanında buyuksehir belediyesinin yapacağı inşaat alanı ni yola tasmislar. Muratpasa muhtarı umursamıyor. Yol 3 aydır tıkanıyor. Zaten kış geldi inşaat başlamadı. Hangi kafayla bu telleri yolun ortasına çekmişler anlamak mümkün değil. Bu çitlerin geri çekilmesi lazım. Lütfen bi haber yapın. Artık haber olmadan kurumlar çalışmıyor. Sayın Sekmen eminim haberiniz yok ama gelin bi görün, bu çitleri kim çektirmişse eminim o gün görevden alırısnız.

  • Hiç güven vermiyorlar 08 Ekim 2024 20:29

    Bir vatandaş olarak söylüyorum. Yapılan hiçbir iş güven vermiyor artık. Sürekli bir şeyler imzalanıyor, sürekli bir şeyler yapılıyor gösteriliyor ama halimiz ortada.

  • Ali er 08 Ekim 2024 20:16

    Bir yerde gölgelerin boyu uzuyorsa orada güneş batıyor demektir. İşte bu foto bunu gösteriyor. Bu şehirde 10 tane onur bey olsaydı şimdi Erzurum şahlanmıştı.