BölgeHaber Girişi : 08 Haziran 2010 11:48

8.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları!..

8.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları!..
Uluslararası Türkçe Olimpiyatları programı için Erzurum'a gelen 14 ülkeden, 105 öğrenci gösterileriyle Erzurumluları hem duygulandırdı hem coşturdu.

Erzurum Ajans-8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları programı için Erzurum'a gelen 14 ülkeden, 105 öğrenci gösterileriyle Erzurumluları hem duygulandırdı hem coşturdu.
Cemal Gürsel Spor Salonu’nda düzenlenen programın açılış bölümünde konuşan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum'da bu gün bir bayram, bir şölen, bir olimpiyat havasının yaşandığını ifade etti.

 
Konuşmaların ardından farklı ülkelerden gelen öğrenciler Türkçe şarkı ve türküleriyle şiirleriyle, halk oyunlarıyla davetlilere unutulmaz bir gece yaşattılar. Zaman zaman duygulanan vatandaşlar, hareketli türkülerde ise gönüllerince eğlendiler.
Programa Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Fazilet Dağcı Çığlık, Sadrettin Aydın, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İlçe Belediye Başkanları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.