BölgeHaber Girişi : 28 Eylül 2010 13:54

7 Yaşında böbrek bekliyor!..

7 Yaşında böbrek bekliyor!..
Erzincan'da tek böbrekli doğan 7 yaşındaki Hazat Akbulut, kalan böbreğinin iflas etmesiyle yaşam savaşı veriyor.

Erzurum Ajans-Erzincan'da tek böbrekli doğan 7 yaşındaki Hazat Akbulut, kalan böbreğinin iflas etmesiyle yaşam savaşı veriyor. Hafta da iki kez diyalize giren küçük çocuk babasının cezaevinde olması nedeniyle tek göz odalı evde annesi ve iki kız kardeşi ile yaşıyor.

Taksim Mahallesi 1100 Sokak No: 14'te ikamet eden küçük çocuk yaklaşık iki ay önce rahatsızlandı. Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hazat, buradan Erzurum'a sevk edildi. Doğuştan tek böbrekli olduğu öğrenilen Hazat Akbulut'a kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Hafta iki kez diyaliz tedavisi gören küçük çocuk babasının bir buçuk yıldır cezaevinde olması nedeniyle annesi ve iki kız kardeşi ile yaşama mücadelesi veriyor. 40 metrekarelik tek odalı bir evde yaşayan küçük Hazat, okul çağına

gelmesine rağmen eğitimine de başlayamadı.

Anne Esengül Akbulut, maddi imkansızlıklar nedeniyle bir süredir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından üç ayda bir verilen 150 TL ile geçinmeye çalıştıklarını belirterek; "Kiramı, elektrik ve suyumu ödeyemiyorum. Zor şartlarda yaşamaya çalışırken, oğlumun da hasta olduğunu öğrendik. Tek oda içerisinde çocuğumun bakımını yapamıyorum. Yavrum gözümün önünde günbegün eriyor. Büyüklerimizden destek bekliyorum" dedi.

Çocuğun tedavisi için anne Esengül ve baba Ertuğrul Akbulut, böbreklerini vermek istemelerine rağmen uyum sağlamazken, Antalya'da bir böbrek hastası ile takas etme durumu aile için bir umut oldu. Takas için gereken 15 bin TL'yi karşılayacak durumda olmadıklarını belirten anne Esengül Akbulut; "Çocuğumun bir an önce iyileşmesi için yardım bekliyorum. Başbakanımıza sesleniyorum. Bize sahip çıksın" diye konuştu.

Yaşıtları okula başlarken, evde kalmak zorunda olan küçük Hazat ise büyüyünce asker olmak istediğini belirterek; " İyileşmek istiyorum. Büyüklerimden yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.