SporHaber Girişi : 26 Ağustos 2023 10:08

5. Vitesle Avrupa Şampiyonluğuna

5. Vitesle Avrupa Şampiyonluğuna
Dünya şampiyonu unvanıyla Almanya'daki 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'na katılan A Milli Kadın Voleybol Takımı, üst üste 5. maçında da kazanarak gruptan namağlup çıktı ve son 16 turuna kaldı.

Dünya şampiyonu unvanıyla Almanya’daki 2023 CEV Avrupa Şampiyonası’na katılan A Milli Kadın Voleybol Takımı, üst üste 5. maçında da kazanarak gruptan namağlup çıktı ve son 16 turuna kaldı.

 

 

İtalyan Coach Daniele Santarelli yönetimindeki Filenin Sultanları, 5. Vitesle Avrupa Şampiyonluğuna koşuyor.

 

Filede Dünyanın 1 numarası  olan A Milli Kadın Voleybol Takımımız; 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda C Grubu’ndaki beşinci maçında Almanya’yı 3-0 mağlup ederek 5’te 5 yaptı.

 

Panzer Türk duvarına tosladı

 

Almanya’nın Düsseldorf kentinde oynanan mücadeleyi, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, TVF Sağlık ve Dopingle Mücadele Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ufuk Demirkılıç ve ünlü şarkıcı Tarkan da izledi. Almanya’da yaşayan ve çevre ülkelerden gelen vatandaşlarımızda millilerimizi yalnız bırakmadı. Ay-yıldızlı Sultanlar, Panzerlere kendi evinde geçit vermezken, Alman Panzeri adeta Türk duvarına tosladı.

 

Sultanlar Panzeri evinde yıktılar

 

Castello Voleybol Salonu’nda oynanan maçı  Romanya Voleybol Federasyonu’ndan  Benone Visan ve İtalya’dan Stefano Cesare hakem ikilisi yönetti.


Türkiye: Ebrar, Zehra, Vargas, İlkin, Eda, Cansu, Gizem (L) (Ayça, Hande, Simge) kadrosu ile mücadele ederken,  Almanya: Kastner, Stigrot, Weitzel, Strubbe, Alsmeier, Schölzel, Pogany (L) (Caesar, Stautz, Hölzig) kadrosu ile Türkiye karşı oynadı.


Setler: 25-15, 25-20, 28-26 Türkiye’nin lehine sonuçlandı.  Karşılaşma, 1 saat 20 dakika (23,25,32) sürede tamamlandı.

 

Son 16’da rakibimiz Belçika

 

Dünya 1 numarası A Milli Kadın Voleybol Takımımız; 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda son 16 turunda Belçika ile eşleşti. 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda C Grubu’nda oynadığı beş karşılaşmayı da kazanarak adını namağlup son 16 turuna yazdıran Filenin Sultanları, A Grubu’nu dördüncü sırada tamamlayan ev sahibi Belçika ile karşılaşacak.

 

Türkiye-Belçika son 16 turu karşılaşması,  yarın saat 18.00’de Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Palais 12 Salonu’nda oynanacak. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.