ErzurumHaber Girişi : 19 Haziran 2012 14:15

4 Genç toprağa verildi

4 Genç toprağa verildi
Atatürk Üniversitesi akademisyenlerinin trafik kazasında hayatlarını kaybeden çocukları toprağa verildi.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi akademisyenlerinin trafik kazasında hayatlarını kaybeden çocukları toprağa verildi.
Üniversite Camii’nde öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yavuz Onganer`in oğlu Burak Onganer, Prof. Dr. Metin Güngörmüş`ün oğlu Furkan Güngörmüş, Prof. Dr. Ahmet Dodoloğlu`nun oğlu Fatih Dodoloğlu ve Yrd. Doç. Dr. Selami Yeşilyurt`un oğlu Muhammet Sait Yeşilyurt’un cenazeleri Asrı Mezarlığın ek bölümünde toprağa verildi.
Cenaze merasimine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Rektör Yardımcılarının yanı sıra Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Erzurum Emniyet Müdürü Halil Turgut Yıldız, Kolordu temsilcisi subaylar, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, akademisyenler ve vefat eden çocukların arkadaşları katıldı.4 Gençtoprağa verildi

ERZURUM’DA TRAFİK KAZASINDA ÖLEN 5 GENÇTEN 4’Ü SON YOLCULUKLARINA BİRLİKTE UĞURLANDI


Erzurum’da dün sabah saat 05.30 sıralarında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 5 gençten 4’ü, bugün kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Erzurum-Çat yolunda dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Burak Onganer, Furkan Güngörmüş, Fatih Dodoloğlu ve Muhammed Sait Yeşilyurt, Atatürk Üniversitesi içerisindeki Üniversite Camii'nde bugün öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze namazına; Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, kamu kurum ve kuruluş amirleri, hayatını kaybeden gençlerin yakınları, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kazada hayatını kaybeden Erdem Kaya dün toprağa verilirken, diğer 4 genç de bugün gözyaşları eşliğinde Abdurahman Gazi Mezarlığında toprağa verildi.
Adeta yıkılan lise öğrencileri, ölümün Burak, Fatih, Muhammed Sait ve Furkan’a yakışmadığını haykırdı. Ölüme sitemleriyle yürek burkan liseliler, “Hepsi arkadaşımızdı. Çok iyi insanlardı. Ölüm onları erken ayırdı bu diyardan. Ölüm hiç yakışmadı onlara” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

OTOMOBİL TUTKULARI SONLARI OLDU

Atatürk Üniversitesi içerisindeki lojmanlarda ikamet eden 5 gencin mahallede de genelde hep birlikte vakit geçirdiğini belirten arkadaşları, otomobil tutkunu gençlerin internette, kataloglarda otomobiller üzerine araştırma yaptıklarını, son model otomobillere olan hayranlıklarını arkadaş sohbetlerinde dile getirdiklerini anlattı. Cenazeye katılan öğrenciler, “5 arkadaşımız da elit, kültürlü insanlardı. Otomobil sevdası her gençte olduğu gibi onlarda da vardı. Babasının otomobilini kaçırmışlar. Önce sabah namazına gidip ardından da çorbacıya gitmişler. Daha sonra da feci trafik kazası sonları oldu. Ölümleri tüm Erzurum’u yasa boğdu” diye konuştu.
Hayatlarını kaybeden 5 gencin iyi birer basketbol oyuncusu olduğunu söyleyen arkadaşları, “Hepsinin kendilerine göre idealleri vardı. Hafta sonları bir araya gelip basketbol oynamayı çok severlerdi. İleride milli bir basketbolcu olma hayalleri vardı. Ölüm hikayelerini yarım bıraktı” dedi.
Öte yandan fenalık geçirip bayılan lise öğrencilerine olay yerindeki 112 ekipleri müdahale etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dadas kızı hülya 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurm üzücü bir olayla güne başladı :( hepimizin canı yandı hepimiz onlarla öldük acımız büyük 5 EVLADIMIZI KARDEŞİMİZİ GENCİMİZİ FİDANIMIZI GELECEGİN ASKER ADAYLARINI GELECEGİN BABA ADAYLARINI KAYBETTİK söylenecek hiç bir kelime yok içimiz sızlıyor MEKANLARI CENNET OLSUN :(