30 Ağustos Cuma Hutbesi

 

Bugün Cuma. Cuma namazına gitmeden Cuma Hutbesi'ne bir göz attım. Cuma Hutbesi'nin konusu elbette münhasıran 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Atatürk olmalıydı değil mi? Ama ne gezer. Millet, vatan bütünlüğünden söz edilmiş, Hutbe'de Bedir Savaşı, 26 Ağustos, Çanakkale, 15 Temmuz ve 30 Ağustos isimleri zikredilmiş. Her nedense Kıbrıs Barış Harekâti unutulmuş. Genel ifadelerle şehitlerimize ve gazilerimize,  edilgen cümlelerle başat kahramanların isimleri verilmeden kahramanlarımıza rahmet dilenmiş. 

 

Şüphesiz islâm tarihinde çok önemli bir dönüm teşkil eden Bedir Savaşı başta olmak üzere, sayılan bu tarihsel günler de bizler için elbette çok önemlidir ve çok değerlidir. Tarihi ve dini günlerin yaşandığı gün ve haftalarda elbette Cuma hutbelerinde yer verilmektedir. Bedir ve sayılan milli günlerin Cuma'ya dek gelen 30 Ağustos Zaferi ile birlikte anılması yerinde ve güzel.. Zaferimize renk ve anlâm katar. İnanç ve kültür değerlerimizden rahatsız olabilir miyiz? Maksat hutbeye itiraz değildir. Atatürk'e karşı sürdürülen incitici bir takıntıyı ve bir aymazlığı irdelemek.

 

Bakın arkadaş vicdani ölçülerde birazcık insaf ediniz, bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Şayet vatandan söz ediyorsanız bugün aziz vatanın kurtuluşunun sağlandığı gün. Bir düşünün eğer 30 Ağustos Zaferi olmamış olsaydı bu vatanın bütünlüğünden, milletin birlik ve beraberliğinden söz edilebilir miydi? Oturduğunuz Diyanet İşleri Başkanlığı kurulabilr miydi ve Cuma namazı kılınabilir miydi? Dini ve milli günler için hutbe okunabilir miydi? Albayrak dalgalanabilir miydi? 

 

Artık tevafuk mu dersiniz, tesadüf- rastlantı mı dersiniz, ne derseniz deyiniz arkadaş! Bu büyük zafer günümüz ile Cuma aynı güne dek geldi. Cuma Hutbesi'nin konusu elbette 30 Ağustos Zaferi ile Atatürk ve silah arkadaşları olmalıydı. Cuma Hutbesi'nde 30 Ağustos gibi şanlı bir zaferin Başkomutanı ve devletimizin kurucusu Mustafa Kemal'e ismen bir rahmet dilenmez mi,  bir fatıha okunmaz mî? Okunsa ne olurdu, dilimiz mi kururdu? Diyanet'i kınıyorum. Nedir bu Atatürk takıntısı ve nedir bu aymazlık? Ayıp be! Bilinmelidir Türk Milleti'nin Atatürk'le bir derdi yok, aksine çok derin bir muhhabeti var.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Selami MERTOĞLU 09 Eylül 2024 15:39

    Atatürk'ün bizzat kendi emri var. Cuma hutbelerinde kendisi dahil devlet ricalinin isimleri zikredilmesin diye.