SporHaber Girişi : 02 Eylül 2013 20:16

2012 Barış ve spor ödülü Türkiye'nin

2012 Barış ve spor ödülü Türkiye'nin
Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu tarafından düzenlenen ve beş gün süren Balkan Buz Hokeyi Birliği 14 yaşaltı buz hokeyi festivali 22-26 Ağustos 2013 tarihleri arasında Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yapıldı.
Erzurumajans-Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu tarafından düzenlenen ve beş gün süren Balkan Buz Hokeyi Birliği 14 yaşaltı buz hokeyi festivali 22-26 Ağustos 2013 tarihleri arasında Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yapıldı.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından bu organizasyona Milli Takımlar Sportif Direktörü Tarık Göçmen ile Gelişim ve Altyapı Direktörü Ferhat Tözünler yönetiminde Ankara,İzmir,Erzurum,Kocaeli ve İstanbul illerimizden 17 genç sporcumuz gönderildi.

Bulgaristan'da gerçekleşen organizasyonda sporcular için yoğun bir kamp programı uygulandı. 9 ülke sporcularından oluşan 8 takım arasındaki müsabakalar ve beceri yarışmaları sonucunda, sporcular çok farklı deneyimler elde edip, balkan ülkelerinden farklı sporcu ve antrenörleri tanıma şansı buldular. Bu organizasyon geçtiğimiz yıl ülkemizde 26 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında U16 Milli Takımları düzeyinde Kocaeli' de gerçekleştirilmiş ve Milli Takımımız gümüş madalya elde etmişti. Kocaeli'de düzenlenen bu organizasyon sonrasında Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonuna verilen 2012 Barış ve Spor ödülü, organizasyonu gerçekleştiren ülkemiz adına Dış İlişkiler Kurulu Başkanımız Serhat Enyüce'ye Sofya'daki festival sırasında teslim edildi. Türkiye dışında programda yer alan ülkeler ev sahibi Bulgaristan,Yunanistan,Hırvatistan,Romanya,Sırbistan,Slovenya, Makedonya ve Bosna Hersek oldu.

TBHF Başkanı Orhan Duman yaptığı açıklamada 'Sofya'da gerçekleşen Balkan Festivali sporcularımız için güzel bir deneyim oldu. Kısa süre içerisinde,yoğun bir program sayesinde diğer ülke sporcuları ile kaynaşıp,maçlar yaparak kendilerini geliştirme imkanı buldular.Ayrıca geçtiğimiz yıl ev sahipliği yaptığımız ve burada hem aldığımız madalya hem de başarılı misafirperverliğimiz sayesinde 2012 yılının barış ve spor ödülüne layık bulunmamızda bizleri gururlandırdı.diyerek sözlerini tamamladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • burak 01 Ocak 1970 02:00

    SON 8 aydır skandallarla andığınız Buz Hokeyi federasyonundan bi haber atmışsınız hayret..Hani nerede Erzurumda yapılan Minik yıldız genç ve buyuk mıllı takım kampları?üstelik ücretsiz yapılan..milli takım antrenorlerıyle ılgılı erzurumu olmalarından yakınıyordunuz.şimdiki mıllı takım hocaları kımler acaba.erzurumlu kac oyuncu mıllı takıma cagrılıyor yada kac tanesının hakkı yiyiliyor.haberınız varmı?ben soylıyım yok tabıkı nıye olsunkı.sizin sorununuz buz hokeyı falan degıl.bir yerın başında erzurumlu olunca sıkıntınız başlıyor..yazık