BölgeHaber Girişi : 22 Mart 2011 11:10

2011'in uluslararası yankıları sürüyor!..

2011'in uluslararası yankıları sürüyor!..
Erzurum'un ev sahipliği yaptığı 25. Üniversitelerarası Kış Oyunları bitti, ancak başarılarının yankıları, uluslararası arenada halen devam ediyor.

Erzurum Ajans-Erzurum'un ev sahipliği yaptığı 25. Üniversitelerarası Kış Oyunları bitti, ancak başarılarının yankıları, uluslararası arenada halen devam ediyor.

25 yıllık Winter Universiade tarihinde katılımcı ülke ve sporcu sayısında rekorlara imza atan Erzurum 2011, değerlendirmede 9 + aldığı organizasyonuyla da otoriteler tarafından da "Gelmiş eçmiş en iyi Üniversitelerarası Kış Oyunları" olarak betimleniyor. FISU Başkanı ve FISU Genel Sekreteri'nin ayrı ayrı kaleme aldığı teşekkür mektupları ile yazıya dökülen bu uluslararası takdirler, somut bir adım olmasa da "Kış Olimpiyatları"nı işaret ediyor.

Bugüne kadar birçok uluslararası organizasyonu başarı ile gerçekleştiren Türkiye, Erzurum 2011'de de kazandığı takdir ve tebriklerle, bu alandaki yeterliliğini, bir kez daha tescil etmiş, gözler önüne sermiş oldu.

"GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ ORGANİZASYON"

27 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında yapılan Erzurum 2011 - Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda ortaya konulan başarının yankıları, uluslararası platformlarda halen devam ediyor. Erzurum 2011 Winter Universiade - Üniversitelerarası Kış Oyunları, yarışan 58 ülkeden 3.000'in üzerinde sporcu ile bu alanlarda oyunların 25 yıllık tarihinin katılımcı ülke ve sporcu rekorlarını kırmıştı. Oyunları değerlendiren FISU da, Erzurum 2011'in organizasyonuna da, yine rekor bir derecelendirme yaparak; 9 Plus (+) vermişti.

Oyunların bitmesine karşın, ortaya konan başarıların yankıları uluslararası platformlarda devam ederken; otoriteler, Erzurum 2011 için "gelmiş geçmiş en iyi üniversitelerarası kış oyunları" değerlendirmelerinde bulunuyorlar. Erzurum 2011'e yönelik uluslararası takdirlerin en somut örnekleri de FISU Başkanı George E.Killian ve FISU Genel Sekreteri Eric Saintrond'un ayrı ayrı kaleme alarakOyunlar Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz'a gönderdikleri teşekkür mektupları oldu.

FISU BAŞKANI: "BUNDAN İYİSİ OLAMAZDI"

FISU Başkanı George E. Killian'ın organizasyon komitesine gönderdiği mektupta, Erzurum 2011 için "Bundan daha iyisi olamazdı" yorumunda bulundu. "Erzurum ve Türkiye'den ayrılan katılımcıların hepsi oyunlardan son derece memnundu" ifadesini kullanan FISU Başkanı, "unutulamayacak" olarak nitelendirdiği organizasyonun başarısına dikkat çekerken, kış sporları için tekrar Türkiye'ye gelme istekliliğini dile getirdi.

GENEL SEKRETER: "TÜRKİYE'YE İNANCIMIZ TAM"

Teşekkür mektubunda; "Oyunların bu versiyonu ile yüksek standartlardaki spor tesislerinden ve olağanüstü Oyunlar Köyünden faydalanma imkânı bulan katılımcı ülke ve kişi sayısı bir rekora ulaştı" ifadesini kullanan FISU Genel Sekreteri Eric Saintrond da, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları için "kesinlikle unutulmayacaklar arasında yerini alacaktır" yorumunda bulundu. "Yepyeni tesisleriyle, gelecekte başka uluslararası kış organizasyonlarına da ev sahipliği yapma fırsatına sahip olunacağından şüphemiz yok" ifadesini de kullanan FISU Genel Sekreteri, Türkiye'nin kış sporlarında olimpiyatlar gibi büyük organizasyonları gerçekleştireceğine dair inançlarını da dile getirdi. "Her katılımcının, kendi ülkelerinde Türkiye ve Erzurum'un birer gönüllü elçileri olarak, bu mükemmel deneyimi paylaşacaklardır" diyen Saintrond, takdir ve teşekkürlerini de yineledi.

"DÜNYANIN EN PRESTİJLİ KIŞ SPORLARI MERKEZLERİ" ARASINDA

"Cumhuriyet tarihinin spor alanında bir kente tek seferde yapılan en büyük yatırımın gerçekleştirildiği" Erzurum, kış sporlarıyla ilgili yüksek standartlarda birçok tesise kavuştu. Türkiye'nin ilk atlama kuleleri Kiremittepe'de gerçekleştirilirken, buz hokeyi, curling salonları da çok amaçlı olarak inşa edildi. Yenilenen Erzurum şehir stadının yanı sıra Palandöken Kayak Merkezi de geliştirildi. Bunun yanı sıra Konaklı ve Kandilli bölgelerinde de uluslararası standartlarda yeni kayak merkezleri oluşturuldu. Tüm bu tesisler sayesinde Erzurum artık, kış sporlarının önemli dergileri tarafından "dünyanın en prestijli kış sporları merkezleri" arasında gösteriliyor.

KIŞ TURİZMİNDE UZUN VADEDE HEDEF: "MİLYONLAR"

Erzurum 2011 için gerçekleştirilen toplam 700 milyon TL'ye yaklaşan yatırım, oyunlar sırasında kentte milyar TL'yi aşan bir ekonomik büyüklüğe ulaştı. Yapılan yatırımlarla; 25. Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesinde yıllık 40 bin olan Erzurum'un kış turizmi trafiğinin, kısa vadede yüz binlere, sonrasında da milyonlara ulaşabilmesi için tüm alt yapı sağlandı. Oyunlar, yüzlerce ülke TV'lerinde canlı ve banttan yayınlarla tüm dünyada yüz milyonlarca kişiye ulaştı; Erzurum ve Türkiye'nin birebir tanıtımı yapıldı. "Avrupa'nın en modern atlama kuleleri" olan Kiremittepe'deki tesis ile, milli sporcularımızın ülkemizde antrenman yapabilmelerine olanak sağlandı.

TÜM TÜRKİYE'DE YAĞAN KAR, 'KÂR'A DÖNÜŞECEK

Türkiye'de kış sporları alanında yapılan yatırımlar, sadece Erzurum ile de sınırlı kalmadı. Ağrı, Van, Artvin, Kastamonu, Erzincan, Muş, Bitlis, Hakkari, Trabzon gibi bir çok illerde yeni kayak merkezleri veya mevcut tesislerin yenilenmesi, geliştirilmesi için de çalışmalar başlatıldı. Bu çerçevede ülkemizdeki 3.000 metre yüksekliğe ulaşan 100 dağ değerlendirilerek, Türkiye tam anlamıyla bir kış sporları cenneti haline dönüştürülüyor. Önümüzdeki yıllarda tamamlanacak olan bu büyük proje ile birlikte, ülkemizdeki kayak merkezi sayısı 50'ye ulaşırken, Türkiye de yağan karı, 'kâr'a dönüştürmüş olacak. Oldukça geniş bir coğrafyada yapılan bu yatırımlarla birlikte; turizmin yanı sıra kış sporları konusunda gelecekte madalyalar alacak olan şampiyon adayı sporcuların yetişebilmesi için gerekli tüm imkânlar, alt yapılar da tamamlanmış olacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.