BölgeHaber Girişi : 28 Eylül 2010 14:19

2011 Tesisleri yüzde 97 oranında bitti!..

2011 Tesisleri yüzde 97 oranında bitti!..
2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz, oyunlar kapsamında inşaatı sürdürülen tesislerin yüzde 97 bitme seviyesine ulaştığını söyledi.

Erzurum Ajans-2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz, oyunlar kapsamında inşaatı sürdürülen tesislerin yüzde 97 bitme seviyesine ulaştığını söyledi.

Erzurum'un ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları'na 4 ay kaldı. 27 Ocak-6 Şubat tarihlerinde yapılacak oyunlara hazırlık kapsamında şehir adeta şantiyeye dönüştü. Bitmez denilen tesis inşaatları ise tamamlanmak üzere. Üniversite Kış Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz, inşaatların yüzde 97 bitme seviyesine ulaştığını söyledi. Küçük işlerin kaldığını belirten Korkmaz, "Tesislerdeki inşaatların bitme oranı yüzde 97'lerde. Alp yarışlarının yapılacağı Konaklı bitmek üzere. Kayaklı atlama kulesi bitmiş durumda. Küçük işler kaldı. Oyunlara 4-5 süre bulunduğu için Konaklı'da geçici çadır kurulmadı. Oyunlar köyünün içinde demonte yapıdan klinik kurulacaktı. Bunun yapılması bir hafta sürer. Bu tür şeyler kaldı." dedi.

-FISU'NUN KATILIM REKORUNU ERZURUM KIRDI, KIŞ OYUNLARINA 54 ÜLKE BAŞVURUDA BULUNDU-

Kış oyunları kapsamında FISU'ya üye 153 ülkeye davet mektubu ve katılım niyet formları gönderildiğini vurgulayan Korkmaz, "Bugüne kadar 54 ülkeden olumlu cevap geldi. Daha önce 2005'te Avusturya Innsbruck yapılan kış oyunlarına 50 ülke ve 2007'de İtalya'nın Torino kentinde yapılan kış oyunlarına ise 48 ülke katılmıştı. Erzurum'a ise şu ana kadar başvuran ülke sayısı 54'e ulaştı. FISU organizasyonarında bugüne kadar en fazla katılım Erzurum'a oldu. Oyunlarda yarışmak için 2 bin 920 sporcu gelecek. Oyunlara en son müracaat eden Monako oldu." diye sözlerini tamamladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.