BölgeHaber Girişi : 12 Temmuz 2010 00:26

2011 HDK toplantısı Erzurum'da yapıldı!..

2011 HDK toplantısı Erzurum'da yapıldı!..
Devlet Bakanı Özak, organizasyonla ilgili çalışmaların hız kazandığını belirterek, herşeyin planlandığı şekilde yürüdüğünü söyledi.

Erzururm Ajans-Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları (UNIVERSIADE) Hazırlık Düzenleme Kurulu (HDK) Toplantısı, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak başkanlığında yapıldı.

 
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sonrasında açıklama yapan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, organizasyonla ilgili çalışmaların hız kazandığını belirterek, her şeyin planlandığı şekilde yürüdüğünü söyledi.
 
Bakan Özak, “Hazırlık Düzenleme Kurulu’nun toplantısını yaptık. Burada ilgili arkadaşlar vardı. Vali bey, belediye başkanı, rektörümüz, koordinatörümüz, il müdürümüz Ankara’dan inşaat daire başkanımız, müşavirler ve bürokratlar katıldı. Tesislerin durumu gözden geçirildi. Eksik ne var onlara bakıldı. Daha sonra organizasyonla ilgili özel bir toplantı yaptık. Biliyorsunuz tesisler bitse de organizasyonlar var. Aşağı yukarı 20 değişik iş yapacağız. Tanıtımdan güvenliğe, yemekten ulaşıma, gönüllüden kıyafete ve çok sayıda iş yapılacak. Bütün bunlar çarşıdan alınacak işler değil, hizmet bunlar. Bu bakımdan bunların ihalelerinin bir an önce yapılması lazım. Çok kısa zaman içerisinde bu işlerin bitirilmesi lazım. Açılış ve kapanış son derece önemli. Bunla ilgili çok kısa sürede ihaleye çıkacağız” dedi.


AÇILIŞ VE KAPANIŞ TÖRENLERİ  ÇOK ÖNEMLİ
 

“2011 ÜNIVERSIADE’nin Erzurum’un ve Türkiye’mizin tarihine, geçmişine, kültürüne yakışır açılış ve kapanış olması lazım” diyen Bakan Özak, “Bu organizasyonlarda en önemlisi istediğiniz kadar tesisleri iyi yapın, organizasyonları iyi yapın ama açılış ve kapanış çok önemli biliyorsunuz. Açılış ve kapanış akılda kalıyor. Ona uğraşıyoruz. İşte gıda, bunun bir yiyecek servisi var. Kıyafetler var, gönüllüler var. Konaklama son derece önemli. Çünkü çok sayıda insan, sporcu, eğitici ve gönüllü geliyor. Çok insan kalacak velhasıl Erzurum’da çok konaklama ihtiyacımız var. Onun için bütün bu hazırlıkları hep beraber yapıyoruz. İşte Cemal Gürsel Stadı’na baktık gayet iyi gidiyor. Onun dışında buz pateni, buz hokeyi, curling ve atlama kulelerini inceledik. Peyzajlara baktık. Her şey gayet iyi gidiyor. İnşallah 2 ay sonra da yüzde 95′e de geliriz. Ve daha sonra da bütün fiziki standartlar yerine getirilmiş oluruz. Her şey mükemmel olsun diye uğraşıyoruz. Tabii ki burada sivil toplumun, özel sektörün, basının desteği de son derece önemli. Şehirde tanıtımlara başlayacağız. Gönüllülerle ile ilgili bir irtibat bürosu açmamız lazım. İşler iyi gidiyor” diye konuştu.
 
HDK toplantısı sonrasında Bakan Özak, kış oyunlarıyla ilgili çalışmaları başarılı bir şekilde yöneten 2011 Universiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz’ı tebrik etti. 2011 Universiade Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Oyunlar Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Gençlik Spor Tesisiler Daire Başkanı Hasan Hüseyin Şen, Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve  ilgili kurum temsilcileri katıldı.
 
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.