Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanlığı, Coğrafi konum ve olumsuz iklim koşulları nedeniyle geçmişten günümüze kayba uğramış sosyal ve ekonomik değerlerimizin geri kazanımı için proje hazırladı.
ERZURUM AJANS / İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, projenin sunumunu yaparak çözüm önerilerini sıraladı.
Düzenlediği toplantıda Erzurum için pozitif ayrımcılık isteyen Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, Cumhuriyet tarihinin kuruluşundan 1986-87 yıllarına kadar Erzurum’un ilk 10 şehir içerisindeyken bu gün 65-70 sıralamaları arasında bulunduğunu belirtti.
1984’te Gaziantep ticaret odası başkanının Erzurum’u ziyaretinde ‘Hedefimiz önümüzdeki 20 yıl Erzurum gibi bir il olabilmektir’ sözünü hatırlatan Başkan Yılmaz, şehrin o yıllarda 41 bin 300 mükellef sayısı olduğu halde bu rakamın günümüzde 31 bine gerilediğini ifade etti.
O yıllardan itibaren onlarca fabrikanın şehirden nakledildiğini veya kapatıldığını anlatan BBP Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, “ 2000 yılında şehir nüfusu 980.000 iken 2022 yıllında son sayım neticesi 740.000’dir. Ekonomi ve iklim şartları şehre göç sorununu da eklemiştir” dedi.
Tarih yazan Erzurum’da yerel yönetimler, STK’lar ve üniversitelerin birbirini desteklemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Yılmaz hazırladıkları proje ile de çözüm önerilerini sıraladı. İklim şartları göze alınarak mutlaka pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirten Yılmaz, “Mutlaka çiftçiye, üretene ve halka ayrıcalık tanınmalı, temel tüketimlerimizde indirimlere gidilmeli. Üreticiye iklim şartları doğrultusunda devlet destek ve teşvik oranlarının batıya oranla yüksek tutulmalı. Vergiler, yaşam koşulları nedeniyle düşürülmeli. Devlet projelerinde Erzurum’a öncelikli yer verilmeli. Ortadoğu ve Asya devletlerine yakınlığı sebebiyle Erzurum, lojistik merkezi haline getirilmeli. Mutlaka üniversite bünyesinde ya da bağımsız olarak Kar Enstitüsü veya Kış Üniversitesi kurulmalı. Kış sporlarına ağırlık verilmeli, profesyonel sporcular yetiştirilmeli” diye konuştu.
Ey Erzurum un temiz ve saf halkı. Ey bu memlekette siyaset yapan ve bu talihsiz beyanatı veren İl başkanı genç kardeşim. Sağa sola kükreyip Erzurumun içler acısı durumunu paylaşacağına 1992 yılında 1 tl. simgesel bedelle o günkü ETSO yönetimine Tansu ÇİLLER tarafından devredilen Aşkale Çimento fabrikası tarafından Kazanılan parayla nerelere yatırımlar yapılmış.1-)Samsuna Çimento fabrikası 2-)Erzincan a Çimento Fabrikası sıfırda. 3-)Gümüşhaneye çimento fabrikası sıfırdan 4-) Erzincana Demir Çelik Fabrikası sıfırdan vb......... (Kaynak kendi resmi web.siteleri)niceleri..... Acaba bir bakın Erzuruma bu erzurumlunun parasıyla ne nasip olmuş. 4 adet betonmixer kamyonuyla bir de harç makinesi.geri kalan onlarca yatırımdan kaynağı erzurum olan bu şirketten ilimize bir yatırım bile yapılmamış.Acaba en azından kim çıkıpta bu gerçeği bir kere söyleyebildi.Genç siyasetçi kardeşimde kolay olanı yaptı ve eşşeğin yerine palanı dövdü.
İşverenle konuşsan çalışan kendi maaşını hakedecek diyor. Önce kazandıracak sonra alacak parasını diyor. Sordum örnek olarak bir seferde en az otuz bin liralık satış yapan bir çalışan neden asgari ücret alıyor cevap yok çünkü işveren sadece kendi kazanır her durumda ama para vermeye gelince canı gider bu durum herzaman böyledir.
Çalışana iş var deyip kenara çıkıyor Erzurum insanı. Doğru düzgün vaktinde maaş veren sigorta girişi işe girer girmez hemen başlatan işveren yok maalesef asgari ücret altında hâlâ çalıştıran işyerleri var. Sorsan çalışana iş çok. Sömürürsen elbet iş çok. Asgari ücret altında çalıştıran yerleri SGK'ya şikayet etmeli.
Hani BBelediye her tarafa , ki buyaptığımız yatırımlarla göçü önlediği yazıları yazıp duruyor. Hani ya göç önlenmişti ? Erzurum nüfusu 160 bin azalmış. Belki yarın Büyük Şehir statüsünden de çıkabilir. Neden böyle oluyor? Çünkü bu şehrin sahibi yok. Sahipsiz şehir. Tabii ki böyle olacak.
İş yok göç bundandır