ErzurumHaber Girişi : 08 Ağustos 2024 12:13

2,5 ay geçti kitap paraları nerede?

2,5 ay geçti kitap paraları nerede?
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl altıncısını düzenlediği kitap fuarında öğrencilere kitap almaları için verilen kuponların maddi karşılığının katılımcılara ödenmediği ortaya çıktı. İşte detaylar?
2,5 ay geçti kitap paraları nerede?

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 17-26 Mayıs tarihlerinde kitap fuarı düzenledi.

 

130 yayınevinin katıldığı fuarın organizasyon işini Erzurum Valiliği’nden aldığı destekle İstanbul’daki Yoncalı Kültür Sanat Organizasyon firmasına veren Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, kitap almaları için öğrencilere 75’er liralık kupon dağıttı.

 

 

Öğrenciler bu kuponlarla fuardaki firmalardan kitap alırken, ödemenin tek elden ve organizasyon firma tarafından yapılacağı duyuruldu. Ancak aradan geçen 2,5 ay boyunca organizasyon şirketi, fuara katılan firmaların paralarını ödemedi.

 

Erzurum Valiliği’nin fuar için açıklanmayan destek miktarını organizasyon firmasının hesabına aktardığı öğrenilirken, Erzurum Kitapsarayı sahibi Adnan Atalay, “Fuarın üzerinden 2,5 ay geçmesine rağmen sattığımız kitapların ücretlerini alamadık. Bizim gibi çok sayıda firma ödeme bekliyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyon şirketine ödeme yapıp yapmadığını da bilmiyoruz” dedi.  

 

 

Firma tarafından ödeme yapılmaması ihmal mi vurgun mu sorularını akla getirirken, kitap fuarını düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığının konuyla ilgili girişimlerde bulunması bekleniyor. Onur SAĞSÖZ / Erzurum AJANS