Birbirlerinin yerine imza atarak, 166 bin lira haksız oturum parası aldıkları iddiasıyla haklarında 3 ila 7 yıl hapis istemiyle dava açılan 55 il genel meclisi üyesinin yargılanmasına başlandı.
Erzurum Ajans-Cem Bakırcı'nın haberi-İl Genel Meclis Üyeleri’nin 2005-2008 yılları arasında ‘haksız oturum ücreti’ aldıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Savcısı Mevlüt Yalçın tarafından hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinin ardından 55 meclis üyesinin Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı. ‘Resmi belgede sahtecilik ve kamu urumu zararına dolandırıcılık’ suçundan 3 ila 7 yıl arasında hapis cezası istenen 10 meclis üyesi, ilk duruşmada savunmalarını yaptı. Meclis üyeleri, olayda art niyet olmadığını belirterek, “Sehven imza atmış olabiliriz” dediler.
Tutuksuz sanıklardan Fevzi T.’nin verdiği ifadesinde, “Kasten bir suç işlemiş değiliz. O hesaplar bizden habersiz olarak hesaplanmıştır. Kimse kimsenin yerine imza atmamıştır. Ancak, yanlışlıkla orada bulunduğumuz halde başkasının yerine sehven imza atmış olabiliriz” dedi.
“YOKLAMALAR CİDDİYE ALINMAMIŞTIR, TEK SUÇLU KURUMDUR”
Suçsuz olduklarını ifade eden Bahattin B. ise, “2000-2009 yılları arasında genel meclis üyeliği yaptım. Bu dönem içeresinde birçok evraka imza attım. Ancak, bu olayla ilgili olarak attığım imzaların bana ait olup olmadığını bilmiyorum. Burada tek suçlu kurumdur. Yoklamalar ciddiye alınmamıştır. Yapılan toplantılar tutanak altına alınmıştır. Bunlarda kayıtlarda mevcuttur. Kurum toplantılarına katıldığımız 5 yıllık süre içeresinde ne bizden imza sirküsü alındı ne de imzaların önemi bize bildirilmedi.” derken, Reşat C. ise, “Toplantılara katılmadığım günlerde benim imza paraf yerim boştu. Ama müfettişin yaptığı incelemeyi kabul etmiyorum. Taraflı davranmıştır. “ dedi.
“BİRİLERİ BİRİLERİNİN YERİNE İMZA ATTI”
İl Genel Meclisi’nin en deneyimli üyelerinden biri olan Tahsin B. de, ifadesinde şunları söyledi: “1984 yılından bugüne kadar il genel meclis üyesiyim. 1984 yılından 2004 yılına kadar meclis toplantısında isimler okunarak yoklama yapılıyordu. 2005-2009 yılları arasında idarenin zayıflığı nedeniyle birileri birilerinin yerine imza attı. Ben aynı zamanda Türkiye Vilayetler Meclisi Erzurum İl Temsilcisiyim. Ankara’da yapılan toplantılara katılmak üzere izinli olarak ayrıldığım zamanlar dışında toplantılarla katılmamazlık etmedim. Bu izinlere ilişkin belgelerde mecliste mevcuttur. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.
Mahkeme heyeti, il dışında ikamet eden diğer meclis üyelerinin ifadelerinin alınması için müzekkere yazarak, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ ORTAYA ÇIKARMIŞTI….
2005-2008 dönemi İl Genel Meclisi toplantılarına katılmadan sahte imzalarla oturum başına 5 ila 6 bin lira arasında ‘oturum ücreti’ aldıkları tespit edilen 55 meclis üyesi hakkında iddianame düzenlendi. Cumhuriyet Savcısı Mevlüt Yalçın’ın hazırladığı 10 sayfalık iddianame Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. ‘Resmi belgede sahtecilik ve Kamu Kurumu zararına dolandırıcılık’ suçundan 55 meclis üyesi haklarında 3 ila 7 yıl arasında hapis cezası istemi ile yargılanacak. Savcılığın hazırladığı iddianamede 55 meclis üyesinin toplam 166 bin liralık haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.
55 KİŞİ 166 BİN LİRA HAKSIZ ÜÇRET ALDI ‘İDDİASI’
İçişleri Bakanlığı müfettişleri, Erzurum İl Genel Meclisi’nin AKP, MHP ve BDP’li 55 üyesinin birbirlerinin yerine imza atarak katılmadıkları meclis oturumları karşılığında 5 ila 6 bin lira arasında ücret aldıkları belirlendi. Olay, üyelerin imza örneklerinin incelendiği Polis Kriminal Laboratuvarı tarafından verilen ekspertiz raporları ile tespit edildi. Meclis Üyeleri’nin haklarında soruşturma istenmesi sonrası Danıştay’a dava açmışlardı. Danıştay 9’ncu Daire Başkanlığı, Meclis üyelerinin bu talebini reddedince Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
3 İLA 7 YIL ARASINDA HAPİS CEZASI İSTEMİ İLE YARGILANIYORLAR…
2005-2008 yılları arasında 166 bin lira haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 55 Meclis Üyesi hakkında TCK’nın 158-1, 204-1 maddesi kapsamında ‘Resmi belgede sahtecilik, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık’ suçlarından 3 ila 7 yıl arasında değişen hapis cezası istemi ile yargılanacaklar. (Palandöken)
- YILDIRIM 01 Ocak 1970 02:00
HOCANIN BİRİ TALEBELERİYLE BALIK PAZARINDA DOLAŞIRKEN, HOCA BALIĞI ALIP KUYRUĞUNU KOKLAMIŞ. TALEBELERİ
- HOCAM BALIK BAŞTAN KOKAR SİZ NEDEN KUYRUĞUNU KOKLADINIZ? DİYE SORMUŞLAR, HOCA
- BAŞ KOKTU, GÖVDE KOKTU BAKIYORUM Kİ KUYRUĞA İNMİŞ Mİ KOKU, DİYE CEVAP VERMİŞ.
BİZİM DE, BELEDİYELER KOKTU, ÖZEL İDARE ZATEN KOKMUŞTU (BİLGİSAYAR YOLSUZLUKLARI VARDI), DİĞER KURUMLAR KOKTU.
ALLAH NASIL ISLAK OLACAKSAK ÖYLE NEFSİMİZİ VE NESLİMİZİ ISLAH ETSİN.