ErzurumHaber Girişi : 19 Haziran 2014 18:48

Erzurum'un hakkı küçükbaş hayvancılık!

 Erzurum'un hakkı küçükbaş hayvancılık!
Merkezi İzmir'de bulunan Ari ve Süt Üreticileri Derneği Genel Başkanı Melih Kırkpınar, Erzurum'un büyükbaş hayvancılık ile zaman kaybettiğini öne sürdü.
Erzurumajans-Merkezi İzmir'de bulunan Ari ve Süt Üreticileri Derneği Genel Başkanı Melih Kırkpınar, Erzurum'un büyükbaş hayvancılık ile zaman kaybettiğini öne sürdü.

İklim ve bilinçsiz uygulamalar sebebiyle hayvancılığın istenilen seviyeye gelemeyen Erzurum'un mutlak surette hayvancılığa önem vermesi gerektiğini belirten Melih Kırkpınar, ''Görülüyor ki büyükbaş hayvan üretimi olmuyor bu şehirde.

Öyleyse hangi üretim politikası doğruysa, ona yönelinmeli. Bence Erzurum'un hakkı küçükbaş hayvancılık. Küçükbaş hayvancılıkta daha fazla randuman sağlanır. Devlet de bu şehirde küçükbaş hayvancılığı teşvik ederse, inanıyorum ki hem süt hem de et üretiminde ve hayvan sayısında önemli artış olur. Büyükbaş hayvancılık ile bu şehir ve ekonomisi bence zaman kaybediyor.'' dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yunus Onurlu 01 Ocak 1970 02:00

    Melih Kırkpınar`ın yorumu Erzurum şartları için geçerli değil zira Erzurum`da küçükbaş hayvanın eti ve sütü kokuyor diye yenmiyor. Yani tüketim çok zayıf. O nedenle çok da üretsen koyun etinin pazarı yok burada. Ama inek eti sevilerek yeniyor. Düzgün ve büyük işletmeler kurulursa büyükbaş hayvancılık da büyük gelir getirir Erzurum`da.